Marius Lulea (AUR): Dezastru pentru educația din România: Guvernul taie bani de la învățământ!

Postat de pe 7 decembrie 2023

Guvernul Ciolacu își dă încă o dată testul incompetenței. Prin draftul de ordonanță de urgență care a apărut în spațiul public vedem că Guvernul PSD-PNL pregătește un atac distructiv la adresa educației din România. Marcel Ciolacu se pregătește să taie finanțarea de 15% din Bugetul General Consolidat pentru Educație în 2024, prevăzută chiar în legea educației Deca-Iohannis.

Un premier a cărui diplomă de Bacalaureat nu e de găsit, care până la 35 de ani nu a lucrat o singură zi în viața lui, vine și oferă cel mai prost exemplu de guvernare. Educația și profesorii nu reprezintă o prioritate pentru ei, nici pentru PSD, nici pentru PNL. Însă, când vine vorba despre demnitari nu se întâmplă nimic. Potrivit aceleiași ordonanțe, salariile demnitarilor se majorează cu 5% în 2024.

AUR se opune categoric unor astfel de măsuri. Banii destinați învățământului trebuie să ajungă către educație, profesorii trebuie să fie respectați. Nu este normal ca toate găurile pe care le-au găsit ei în bugetul de stat și care au fost create de clientela politică să fie acoperite prin suferința cadrelor didactice, a profesorilor care sunt ținuți în continuare cu salarii mici.

PSD și PNL iau aceste măsuri draconice pentru a acoperi găurile negre cauzate de cheltuielile nejustificate tot ale factorului politic, adică ale lor. Preocuparea lor principală nu este aceea de a găsi bani pentru pensii, pentru salariile profesorilor, ci pentru a-și putea plăti propriile pensii speciale, dar și pentru a majora și mai mult salariile demnitarilor.

AUR a propus mai multe soluții, printre care: reducerea personalului politic angajat la stat, cei care au fost trimiși în consiliile de administrație pe sume foarte mari, reforma administrativă prin comasarea instituțiilor și reducerea numărului de angajați la stat.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background