“Lista lui Iohannnis”: de la “muții” Blaga și Manda, la sinecuriștii de la A3 și “limbistul”Bogdan!

Postat de pe 29 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a vorbit despre ”Lista lui Iohannis”, a viitorilor europarlamentari PSD-PNL, care e utilitatea, dar și vulnerabilitățile celor de pe listă.

Deși românii acordă puțină importanță alegerilor europarlamentare, politica mare a Europei este foarte importantă și pentru România. Noi ar trebui să fim reprezentați în Parlamentul European de oameni cu adevărat capabili, care au acumulat o experiență de viață și o experiență profesională demne de admirat, care cunosc măcar 1-2 limbi străine, care sunt patrioți adevărați. În schimb, până acum România a trimis în PE „dinozaurii politici” ai statului sau politrucii care au nevoie de imunitate. În Parlamentul European salariile sunt uriașe, între 230.000 și 250.000 de euro pe an, adică 1,25 milioane de euro per mandat.

Vasile Blaga este un prim candidat al PNL pe lista europarlamentarilor, întocmită de Iohannis. După cum a dezvăluit jurnalistul Liviu Alexa într-o anchetă de-a sa (Buldogul Blaga, un milion de euro pentru un discurs de doi bani in 5 ani de “bruxel”. Fiica lui, 3 milioane de euro contracte cu statul), Vasile Blaga „Buldogul” încasează sume uriașe pentru o prestație extrem de slabă la Bruxelles: în 5 ani a ținut un discurs de 4 minute în care n-a spus mai nimic, înscriindu-se în liga „marilor oratori ai lumii”, raportat la sumele încasate. În declarația de avere a lui Blaga sunt înscrise numeroase proprietăți imobiliare, împrumuturi uriașe luate de la 2 persoane fizice. O parte din averea sa este datorată prieteniei lui Blaga cu Attila Verestóy și afacerilor pe care cei doi le-au făcut împreună. Blaga mai are și două pensii: cea normală și pensia de parlamentar, la care se adaugă o a doua pensie pentru un al doilea mandat; Blaga va avea, așadar, peste 7-8 mii de euro pensie pe lună. În declarația de avere mai apar și contractele (de peste 15 milioane de lei ale) Agathei Blaga, care deține o firmă de transport cu ambulanțe private pentru diverse servicii medicale.

O altă figură proeminentă la PNL este Rareș Bogdan, care dezamăgește, însă, prin modul în care alege să se exprime și prin slugărnicia sa, în special față de Iohannis. Klaus Iohannis vrea să pună cap de listă la PNL o femeie independentă, însă nu a numit-o încă; se crede că această candidată misterioasă ar putea fi chiar Laura Codruța Kovesi. Eduard Hellvig ar vrea să o lanseze pe Adina Vălean, în timp ce Pahonțu ar propune-o pe Alina Gorghiu.

La PSD, capul listei este Mihai Tudose. Mai apare un personaj interesant, Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu. În tot mandatul său, n-a ținut nici măcar un discurs în Parlamentul European. Antena 3 a dezvăluit lista candidaților la europarlamentare, pentru că acest trust de presă face parte din negocieri. Mogulul de presă care deține trustul, Dan Voiculescu, își impune oamenii pe lista partidelor politice. Locurile sinecuriștilor de la Antena 3 sunt obținute prin șantaj.

În 2024, deși Ciolacu și Ciucă observă cât de nemulțumiți sunt cetățenii de clasa politică, ei aleg în continuare să umple listele europarlamentarelor cu oameni necunoscuți, lipsiți de valoare, neștiutori de carte, darămite de vreo limbă străină, sinecuriști expirați care vor sta cu mâinile în sân și nu vor reprezenta România așa cum țara și oamenii ei o merită.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background