Liderii NATO se reunesc pentru summitul din 14 iunie de la Bruxelles

Postat de pe 14 iunie 2021

Autor: Șuta Maria Teodora

Liderii din cadrul NATO s-au întâlnit pe 14 iunie la Bruxelles. Acesta a fost primul summit al alianței militare la care a participat președintele Joe Biden.

În cadrul agendei de discuții se află situația Rusiei, care a devenit din ce în ce mai agresivă. Ministrul apărării rus a anunțat luni că va înființa 20 de noi unități militare în sectorul său vestic.

Printre subiectele de discuție se află creșterea Chinei și impactul schimbărilor climatice, două dintre ideile cheie ale administrației Biden. Împreună cu acestea se vor aminti și apărarea antirachetă, războiul cibernetic și hibrid și utilizarea dezinformării.

Cel mai presant subiect de dezbatere va fi lichidarea operațiunilor NATO din Afganistan. Președintele Statelor Unite a promis că va scoate trupele americane din țara devastată de conflicte, până la 11 septembrie.

Există în continuare presiuni cu privire la modul în care NATO va gestiona criza din Afganistan. Cea mai importantă informație rămâne asigurarea securității muncitorilor civili din ambasadele și aeroportul din Kabul.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background