Legile justiției și pierderea identității naționale. Alegerile au fost un ‘fiasco american‘

Postat de pe 10 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat pe marginea a două subiecte deosebit de importante în perioada această: decizia CCR și alegerile din SUA. Analistul Adrian Severin și-a expus propriile viziuni asupra celor două subiecte.

Decizia CCR privind Legile justiției

Deși Adrian Severin a scris un articol foarte bine întocmit și detaliat pe tema Legilor justiției (îl puteți citi aici), merită consemnate și opiniile sale reluate în cadrul emisiunii. Așadar, fostul Ministru de Externe și-a început analiza cu precizarea că anumite evenimente au o conotație cu totul și cu totul specială, în funcție de contextul în care se desfășoară.

„România se află sub un imens asalt care-i neagă suveranitatea! I se aduce ca argument că, de vreme ce a intrat în UE, interesele europene trebuie să primeze. Asta este fals, pentru că noi am intrat în UE pentru promovarea intereselor noastre”, explică Adrian Severin. „România în acest context este veriga slabă, este statul care cedează cel mai ușor, pentru că în fruntea acestui stat au fost promovați ori s-au strecurat niște oameni care în  cel mai bun caz sunt caractere slabe, dacă nu sunt de-a dreptul trădători. Mulți sunt incompetenți și șantajabili”, adaugă Adrian Severin.

În aceste condiții speciale expuse și explicate de analistul Adrian Severin, Legile justiției „neagă exact rostul intrării noastre în UE, acela de a ne consolida securitatea națională și de a ne promova agenda națională”. Adrian Severin afirmă cu fermitate că trecerea Legilor justiției este un grav act de trădare! Deși pare că legea fundamentală a statului, Constituția, devine aproape nulă odată cu reformarea legilor justiției, Adrian Severin avertizează că românii au tot interesul să respecte Constituția, ea fiind sinteza în termeni juridici a identității lor naționale. „Dacă dăm Constituția deoparte și nu o mai respectăm, în momentul acela am renunțat la identitatea noastră națională exprimată în termeni juridici (incluzând aici drepturile și obligațiile)”, declară Adrian Severin.

Principalul motiv invocat pentru reformarea legilor justiției a fost intrarea în Schengen. Dar, în definitiv, merită cu adevărat să renunțăm la identitatea națională și să ne umilim atât de mult până să ajungem la statutul de simplu teritoriu doar pentru a intra în spațiul Schengen? Aceasta este întrebarea cu care Adrian Severin își încheie pledoaria despre Legile justiției, invitând toți cetățenii să reflecteze asupra nedreptății care li se face.

Alegerile americane

Încă de săptămâna trecută, Adrian Severin a anticipat că alegerile din SUA nu vor avea rezultatul mult așteptat și că nu se vor produce schimbări majore în politica statului american. „S-au falsificat alegerile și americanii sunt rătăciți, pierduți”, spune Adrian Severin, subliniind astfel factorii care au condus la un ‘fiasco american‘. „Acesta este cumulul unor generații cărora li s-a predat în universitățile americane neo-sovietismul. Acest aspect se suprapune peste un altul care ține de originile militariste ale SUA. America are la bază un flux de emigranți protestanți din Europa care au cu totul și cu totul alte valori. Toate acestea fac ca, indiferent cine conduce America, lucrurile să nu se schimbe”, explică analistul. Se pare că avem de-a face cu o America scindată, divizată în două direcții diferite, una dintre ele vizând expansionismul și menținerea autorității.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background