Casca VR care omoară jucătorul – viața (și moartea) în Metaverse

Postat de pe 9 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noutăți șocante din domeniul realității virtuale. Dacă tot nu era de ajuns că se dorește digitalizarea tuturor ramurilor, de la economie și până la comunicații și altele, acum oamenii vor fi nevoiți să se adapteze la noua realitate virtuală și să-și translateze întreaga viață în universul virtual.

„Fiecare face ce vrea cu viața lui, dar pe când unii se chinuie să facă față problemelor și greutăților din viața reală, alții  doresc să trăiască în lumea virtuală, poate pentru a scăpa de problemele de zi cu zi”, spune Iosefina Pascal, subliniind astfel contrastul dintre realitate și iluzie.

Cei de la Oculus au creat o casca VR pentru jocuri sau pentru accesarea Metaverse-ului care te poate omorî printr-un șoc neurologic. „Nu are sens să vrei să mori în viața virtuală când poți foarte bine să mori chiar în realitate”, afirmă Iosefina revoltată.

Dacă utilizatorul căștii moare în joc, el moare și în realitate!

Șocant și absurd, dar casca e chiar promovata ca fiind un produs fenomenal, interesant!? În același trend al iureșului pentru digitalizare, Comisia Europeană investighează oferta de 69 de miliarde de dolari a Microsoft de preluare a mega-jocului Call of Duty produs de compania Activision. Comisia Europeană e preocupată de orice altceva decât de problemele cetățenilor uniunii, care se confruntă cu lipsuri și crize extrem de grave.

Ursula Von der Leyen a încheiat contracte de zeci de miliarde pentru vaccinuri ce s-au dovedit a fi ineficiente. Cei care ne conduc, la nivelul UE au cheltuit banii contribuabililor europeni pe ce au dorit, fără acceptul acestora. În schimb, ei sunt preocupați de IT, de posibile fraude în acest domeniu, ocolind uriașele fraude ale achizițiilor de vaccinuri și materiale pentru plandemie.

„E noaptea minții!”, încheie Iosefina, făcând referire la toate aceste măsuri absurde și chiar șocante care se înscriu în noul curent al digitalizării forțate.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background