Kievul ar prefera să preia ajutorului acordat refugiaților

Postat de pe 31 ianuarie 2024

Kievul ar prefera să aibă control asupra ajutorului acordat refugiaților ucraineni din străinătate, pentru a evita o situație în care ucrainenii primesc sprijin atât din țara gazdă, cât și din țara de origine, a spus Zelensky în timpul unui interviu pentru postul german ARD, scrie KievIndependent

Peste un milion de ucraineni au fugit în Germania ca urmare a invaziei pe scară largă a Rusiei.

„Vă mulțumim că ne susțineți cetățenii, dar uneori această persoană primește sprijin atât de la dumneavoastră, cât și de la noi”, a spus Zelensky, argumentând că ar fi de preferat ca Ucraina să aibă controlul asupra plăților.

„Ar fi mult mai bine pentru noi dacă Germania ar sprijini ucrainenii dând bani la bugetul ucrainean”, astfel încât Ucraina să poată redistribui banii „în funcție de locul în care se află persoana”, a spus Zelensky.

Zelensky a fost întrebat și dacă se așteaptă ca cei care au fugit în străinătate să se întoarcă.

„Oameni diferiți pleacă din motive diferite. În primele zile ale războiului, toate granițele erau pur și simplu deschise”, a spus Zelensky. „A fost alegerea fiecăruia”.

Zelensky a spus că este „recunoscător celor care s-au întors”, nu doar pentru a lupta, ci și pentru a munci.

Acești oameni plătesc impozite la bugetul de stat sau lucrează în sectoare importante precum apărare, educație și sănătate, a spus Zelensky.

De asemenea, a fost întrebat în mod special despre bărbații de vârstă de luptă care au părăsit țara. „Sunt oameni care au plecat din diverse motive și au avut motive legale sau oportunități legale de a pleca”, a răspuns Zelensky.

Cei care au plecat ilegal ar trebui să se întoarcă în Ucraina, nu neapărat în prima linie, ci să lucreze astfel încât să plătească taxe în Ucraina, a spus Zelensky.

sursă: KievIndependent


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background