Jurnaliștii care se recomandă ca având binecuvântarea diferitelor ambasade se descalifică ex officio

Postat de pe 17 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă” de astăzi, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre presă și despre relația reală dintre România și partenerul strategic reprezentat de SUA. Mai există libertatea presei în România? Există soluții pentru ca presa independentă să devină mai puternică? Va reuși Clubul Român de Presă solidarizarea entităților mass-media de bună credință? Toate acestea au fost clarificate de către Bobby Păunescu.

Nu este o noutate faptul că libertatea presei din România este extrem de limitată. După părerea lui Bobby Păunescu, asistăm de trei decenii la distrugerea programată a României. Mai nou, se dă vina pe războiul din Ucraina, dar este lesne de înțeles că ne mergea prost și înainte de izbucnirea acestui conflict în vecinătatea țării. La distrugerea țării a contribuit, fără îndoială, privatizarea criminală a Petromului.

La inițiativa lui Cozmin Gușă, Sorin Roșca Stănescu, Maricel Păcuraru și alții se reface Clubul Român de Presă. În actualul context, în care alte publicații ale căror redacții sunt formate din jurnaliști de investigație autoproclamați, fără prea multe merite, Clubul Român de Presă are de-a face cu astfel de jurnaliști care bagă putinismul în față indiferent de situație. Publicațiile de acest tip care aruncă eticheta de putinist în stânga și în dreapta invocă faptul că ar avea sprijinul moral al ambasadoarei SUA, ceea ce nu le scuză oricum comportamentul. „Se descalifică din start oricine care spune că are susținerea ambasadei americane, ruse, chineze ș.a.m.d”, a comentat Bobby Păunescu.

Nu suntem luați în serios din cauză că nu avem lideri pregătiți care să apere interesul național. Iar etica jurnalistică nu ține de sprijinul niciunei ambasade, ci de sinceritatea față de meserie în sine și de competențele fiecărui exponent al jurnalismului.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background