Judecători bolnavi psihic care încă judecă dosare

Postat de pe 2 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat câteva cazuri de magistrați care au probleme psihice și totuși activează în domeniul juridic, ocupându-se de dosare extrem de grave și importante.

Deși este de înțeles ca un judecător să clacheze și deși există compasiune pentru magistrații care ajung să sufere de tulburări psihice, problema apare atunci când aceștia își continuă activitatea juridică, deși sănătatea mintală nu le permite acest lucru, jucându-se, practic, cu viața și destinele oamenilor. S-a tot vorbit în presă și în spațiul public despre judecătoarea dosarului 2 Mai, Ancuța Popoviciu, care a afișat un comportament bizar și scandalos în timpul procesului, întrebându-i pe părinții victimelor unde se află acestea. Se pare că doamna Popoviciu a lucrat și la Ineu, iar șefa Judecătoriei de la Ineu a vorbit într-un interviu despre problemele doamnei Popoviciu, recunoscând, la rândul său, că a observat un comportament ciudat, că judecătoarea a fost evaluată psihologic în repetate rânduri, dar că ea nu cunoaște conținutul rapoartelor respective. Aceasta a mai spus, totuși, că doamna Ancuța Popoviciu are niște probleme și că și-ar fi luat concedii medicale timp de luni întregi.

Din păcate, cazul nu este unul singular. O judecătoare de la Iași a dat niște hotărâri și sentințe care au șocat CSM-ul, dispunându-se în cazul ei necesitatea unei expertize psihiatrice. De exemplu, în data de 15 aprilie, judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași, a luat decizia să amâne câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței, fără niciun fel de motiv. Nici colegii din magistratură nu au putut să înțeleagă de ce a recurs judecătoarea la o astfel de hotărâre. Ultima ispravă a avut loc chiar anul acesta, pe 26 aprilie, când Iuliana Garabet a dat afară din sala de judecată toți avocații și magistrații prezenți. Cum judecătoarea a încuiat ușa, cei dați afară au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile. A fost nevoie și de intervenția conducerii instanței pentru ca situația să nu escaladeze într-un conflict violent. Tot în acea vineri, pe 26 aprilie, Iuliana Garabet a amânat și toate dosarele, cerând înființarea la Iași a unui parchet care nu există (Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi!). Urmarea: Colegiul de conducere al Judecătoriei Iași a înlocuit-o luni în sala de judecată pe judecătoarea Garabet, de dosarele ei ocupându-se un alt magistrat. De asemenea, a cerut CSM să dispună efectuarea unui control psihiatric.

Din păcate, vedem din ce în ce mai multe situații care afectează parcursul justiției, chiar probleme de ordin psihiatric și tulburări psihiatrice cauzate de dependența de substanțe. Dacă CSM sugerează că doamna de la Iași are probleme psihice, de ce Ancuța Popoviciu ar fi sănătoasă?”, a subliniat Iosefina Pascal în încheiere.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background