Jocul lui Putin din Transnistria

Postat de pe 26 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „A sosit momentul ca, în jocul psihologic al lui Vladimir Putin, Transistria să se declare stat independent și aparținător al Federației Ruse”.

Marți, 26 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost convocate două Consilii Supreme de Apărare a Țării (CSAT), unul la Chișinău și unul la Tiraspol, capitala neoficială a regiunii separatiste Transnistria. Cele două consilii au loc după ce sediul aşa-numitului „Minister de Securitate” din Transnistria ar fi fost bombardat cu lansatoare de grenade. Informaţia nu este una sigură, apărând iniţial pe o platformă de socializare numită Telegram, cu imagini de la faţa locului. Ulterior, informațiile au fost confirmate de instituţia în cauză.

Sursele GOLD FM de la Chișinău ar relatat faptul că atacul nu ar veni din partea forțelor rusești sau a unor trupe separatiste, ci din partea Ungariei. Atacurile de la Tiraspol ar putea fi o provocarea din partea Kievului. Preocupările autorităților ucrainiene ar urma să vină și să-și afirme nesiguranța în legătură cu incidentele de la Tiraspol.

Jocul Moscovei

Sorin Roșca Stănescu vine și dezmite informațiile venite pe surse, fiind de părere că: „Provocarea este a Moscovei! Aceasta încearcă dă dezghețe conflictul din Transistria pentru a-și atribui în mod oficial teritoriul, sub pretextul faptului că transnistrienii doresc se separe de Republica Moldova și să se revendice Rusiei. Scopul este acela de a fi vecină cu un stat neutru”. În acest caz, Chișinăul va trebui să-și mențină în continuare, cu fermitate, poziția de neutralitate în conflictul dintre statele europene și Federația Rusă, potrivit jurnalistului.

„A sosit momentul ca, în jocul psihologic al lui Vladimir Putin, Transistria să se declare stat independent și aparținător al Federației Ruse, pe modelul Donetsk și Luhansk din Ucraina” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu. „Efortul nu va fi foarte mare, căci în Transistria se află cel mai mare depozit de armament rusesc din Europa”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă foto: Twitter / Liveuamap


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background