Românii ar urma să le plătesc ratele magistraților – noul proiect de lege PNL

Postat de pe 26 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Pegătiți-vă buzunarele pentru magistrați pentru că trebuie să le garantăm executarea profesiei în mod independent cu noi facilități de lux. O monstră foarte clară de încălcare flagrantă a independenței justiției și modul în care mita a fost legalizată”.

Deputatul de Iași din partea Partidului Național Liberal (PNL) Alexandru Muraru, fratele ambasadorului România în Statele Unite, Andrei Muraru, este inițiatorul unui proiect legislativ privind magistrații care locuiesc cu chirie decontată de stat. Aceștia ar putea să primească aceeași sumă de bani și în situația în care își cumpără în rate o locuință. Inițiativa legislativă completează articolului 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei.

„O monstră foarte clară de încălcare flagrantă a independenței justiției și modul în care mita a fost legalizată. Cum să mai judeci tu corect un parlamentar care ți-a dat asemenea beneficiu?” – observă Iosefina Pascal. „Pe lângă faptul că au salarii exorbitante, că sunt inamovibili, că sunt, practic, dumnezei pe Pământ, domnul Muraru s-a gândit ca poporul să le plătească ratele la casă. Dar oare merită magistrații din România acest beneficiu și toate celelalte pe care le au? Își fac aceștia treaba în numele justiției pentru ca oamenii să nu-și facă dreptate singuri?”

Proiectul, susținut de alți 20 de deputați PNL și unul de la UDMR, a fost depus la Camera Deputaților pe 19 aprilie, scrie cursdeguvernare.ro

Motivele proiectului

Această modificare legislativă cuprinde următorul enunț: „Având în vedere realitățile societății actuale, precum deficitul major de personal din unele și parchete, la momentul actual este necesară instituirea unor prevederi legale care să asigure loializarea magistraților. Această facilitate ar constitui un ajutor extrem de util magistraților și o măsură importantă în vederea loializării acestora față de instanțele/parchetele unde ăși desfășoară activitatea, crescând stabilitatea în exercitarea funcției în localitatea unde vor dobândi locuința”.

Întregul document poate fi citit AICI.

„Pe principiul sărăciei și recesiunii, nouă ar trebui să ne fie milă de săracii magistrați cu 20 și ceva de mii de lei pe lună plus alte și alte beneficii” – a adăugat jurnalista GOLD FM. „Și în tocmai, dacă nu ar fi justiție, nu ar mai fi stat democratic. Dar cum e justiție în România, avea dreptate președintele Iohannis când spunea că statul este eșuat. Pe lângă asta, mare atenție pe termenul de <loializare>. Cum vine asta? În timp ce unii pot bine-mersi să monetizeze casele pe care le au pe numele altora sau să nu le declare în mod ilegal, Moraru vrea să-i loializeze. Un mod foarte interesant de a spune <a da mită>”.

La vânat de magistrați

De asemenea, având asigurată o casă cu un credit ce se poate întinde pe ani de zile și pe sume mari de bani, nu doar magistrații vor beneficia de pe urma acestui proiect de lege, ci și familiile acestora, după cum se specifică în documentul oficial.

„Să vedeți acuma ce se va ieși la vânătoare de magistrați, știind că au vila asigurată. Fetele și băieții pe interes se vor arăta foarte dornici. Nu-i puțin lucru să știi că ai o căsoaie asigurată, plătită de populația României, fără niciun fel de efort” – susține Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background