Ipocrizia UE cu privire la dezinformare în timpul războiului – acuzații la adresa lui Elon Musk

Postat de pe 11 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii despre cenzura instituită de către Uniunea Europeană pe rețelele de socializare și nu numai.

În cursul zilei de ieri, comisarul pentru Piața Internă al CE, Thierry Breton, a emis o comunicare către Elon Musk cu privire la dezinformarea de pe platforma X. Oficialul european a invocat în pledoaria sa legea europeană denumită Digital Service Act în baza căreia trebuie să fie șters conținutul care dezinformează. Thierry Breton face referire la imaginile vechi cu privire la conflicte armate sau imagini din jocuri video prezentate ca fiind imagini cu războiul din Israel, ceea ce e rezonabil. Totuși, nu poate trece neobservat faptul că aceste chestiuni erau la ordinea zilei în timpul războiului din Ucraina și nu se luau astfel de măsuri drastice, nu condamna nimeni această practică. Este responsabilitatea cetățeanului să se informeze corect, să cerceteze pe cont propriu și să discearnă datele pe care le primește.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background