Spânu: În Orientul Mijlociu ne paște un conflict gravissim pentru lume.

Postat de pe 12 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a comentat pe marginea subiectului referitor la războiul israelian la zi, raportându-se la ultimele poziționări ale statelor arabe, respectiv ale marilor puteri.

Conflictul israeliano-palestinian riscă să degenereze într-o conflagrație mondială, pagubele materiale și umane fiind de 10 ori mai catastrofale și mai grave decât în cel de-Al Doilea Război Mondial, pe fondul avansării tehnologiei. Autoritățile de la Washington au decis să-și demonstreze sprijinul pentru Israel prin trimiterea unei grupări navale de portavion în estul Mării Mediterane. Această decizie a fost explicată prin intenția de „a trimite un avertisment către acele țări care doresc să intervină în conflictul din Orientul Mijlociu”. Lumea arabă ce înconjoară Israelul pune la cale planuri militare împotriva SUA.  

Thierry Meyssan susține ipoteza conform căreia Turcia s-a aflat la originea atacului generat de către teroriștii Hamas. Declarațiile extrem de dure ale premierului Netanyahu indică demararea unui carnagiu în toată regulă asupra Fâșiei Gaza, acțiune ce ar trebui stopată, pentru că vor muri civili nevinovați.

„La nivelul de dezvoltare al armamentului de astăzi și la extinderea sa în toate țările semnificative ale planetei, nu se mai pune problema cât de greu va fi de dus un război generalizat, ci există un real pericol de moarte pentru toată populația planetei”, a avertizat jurnalistul Ion Spânul la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background