‘Înotătorul-minune’ David Popovici câștigă doar 10-20% din cât câștigă un fotbalist român!

Postat de pe 10 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Înotătorul David Popovici, care a obținut performanțe uluitoare în decursul anului trecut, reprezentând România și făcându-ne mândri pe noi toți, a semnat cu Dinamo, contractul său fiind valabil până în anul 2024, după Jocurile Olimpice de la Paris, deși președintele CS Dinamo se gândește la o eventuală prelungire a contractului din timp.

În prezent, David Popovici, este managerul sportiv al Academiei Internaționale de Înot, fondată de Ionuț Popa alături de Clubul Dinamo și inaugurată recent. „Pe 11 ianuarie am debutat cu Academia. Anul trecut am intrat la bazin și mi s-a părut că activitatea pe care o desfășurau anumiți operatori economici în acel moment nu este compatibilă cu performanța. Atunci l-am chemat pe domnul Popovici la mine să mă ajute”, a povestit Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, în emisiunea „Dincolo de propaganda”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM. Banii nu au fost o problemă pentru Dinamo, însă nu acesta a fost aspectul care l-a convins pe înotătorul-minune. Scopul de a obține performanțe și de a oferi o calitate de top cursanților au mers mână în mână cu principiile lui David Popovici, omul-cheie pentru demararea proiectului.

Cu toate acestea, este un lucru bine cunoscut faptul că există o mare diferență între salariile atleților ce practică un sport de echipă, cel mai bun exemplu fiind salariile exorbitante din fotbal, și cele ale sportivilor din alte domenii. Deși este un sportiv de excepție, demonstrând acest lucru în varii ocazii, David Popovici nu a scăpat de acest „blestem” de a sta în umbra bogaților fotbaliști. Președintele CS Dinamo a dezvăluit în exclusivitate că David Popovici câștigă în jur de 10-20% din salariul unui fotbalist român. Un fotbalist român din Liga 1 are un salariul de aproximativ 30.000 de euro. La un moment dat se specula în presă că salariul înotătorului ar atinge suma de 7.000 de euro; destul de puțin în comparație cu valoarea sa, dar mai ales în comparație cu salariile fotbaliștilor.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background