Ionescu: Ciolacu și Ciucă de partea lui Nicușor Dan, cel mai ciudat eveniment de campanie!

Postat de pe 5 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu a analizat poziționarea lui Marcel Ciolacu în cazul lui Nicușor Dan, primarul-turnător, luându-i apărarea acestuia și desconsiderând documentul ce atestă colaborarea cu Securitatea.

N-am văzut niciodată ca doi lideri de partide, nu doar Ciolacu, prin declarația sa referitoare la posibila colaborare a lui Nicușor Dan cu Securitatea, dar și Ciucă, să-i ia apărarea lui Nicușor Dan sau să se afișeze la meciuri cu el, deși le este contracandidat”, a subliniat Iulian Ionescu încă de la începutul discuției. Este fără precedent ca doi președinți ai celor mai puternice partide din campanie să îi ia apărarea unui contracandidat de la USR. Iulian Ionescu este de părere că cei doi ar fi trebuit să se abțină de la orice comentarii referitoare la Nicușor Dan, în loc să-l apere, să-l laude sau să se afișeze cu el, în defavoarea candidaților propuși de propriile partide.

Scuza lui Nicolae Ciucă, marele erou de la Nasiriyah, conform căreia ar fi fost surprins și forțat să stea lângă Nicușor Dan la meciul de fotbal al Generației de Aur, este una slabă, nefiind crezută de nimeni. La polul opus, Marcel Ciolacu gafează tocmai prin dorința lui arzătoare de a se implica în scandalul momentului, fără să fie somat să o facă, ci apărând din pura sa dorință de băgare în seamă. Premierul se face de râs în plus și prin faptul că nu are expertiza necesară și nici pregătirea școlară suficient de bine consolidată pentru a se exprima în legătură cu veridicitatea documentelor apărute în presă, ce dezvăluie statutul de informator al lui Nicușor Dan.

Iulian Ionescu a lansat o ipoteză conform căreia s-au rebalansat tendințele în Sectoarele Bucureștiului spre final de campanie și că, odată ce s-a constatat că Gabriela Firea este în avantaj, s-a decis demararea unor acțiuni disperate de susținere a lui Nicușor Dan pentru a se încerca diminuarea sprijinului oferit Gabrielei Firea. Prin susținerea lui Nicușor Dan, Marcel Ciolacu i-a creat o emoție de campanie Gabrielei Firea, accentuând profilul ei de candidat asuprit de partid și stârnind o posibilă solidaritate cel puțin din partea femeilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background