Ion Spânu: Nu presa în sine, ci libertatea presei este o valoare!

Postat de pe 29 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a vorbit despre programele UE menite să spioneze și să cenzureze jurnaliștii.

UE permite instalarea de programe spion pe telefoanele și laptopurile jurnaliștilor pentru a le afla surse. Cu alte cuvinte, UE este de acord cu implementarea „supravegherii intruzive” a jurnaliștilor. Aceasta este doar o măsură în lungul șir de decizii care au ca scop suprimarea totală a libertății de exprimare.   

„Să controlezi presa se traduce foarte simplu prin suprimarea ei. O presă care nu are libertatea de a acționa conform propriilor decizii ale jurnaliștilor nu are de ce să existe, face mai mult rău. Asistăm și la noi la o astfel de presă: subordonată partidelor, subordonată intereselor economice”, este tabloul trist al realității prezentului pe care Ion Spânu l-a conturat. „Ideea de libertate a presei este o valoare pentru care merită să ne dăm și viața!”, a adăugat jurnalistul.

Toate aceste măsuri de control și de supraveghere a presei nu vor afecta presa în sine, pentru că vor exista entități care se vor subordona; în schimb, va avea foarte mult de suferit libertatea presei.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background