Ion Spânu: BOR trebuie sa ia taurul de coarne! Altfel, va fi distrusă

Postat de pe 27 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Ion Spânu a expus câteva detalii esențiale din anchetele sale cu privire al scandalurile iscate în interiorul BOR.

Jurnalistul Ion Spânu dezvăluie câteva informații de mare interes pe care le-a aflat în urma conversațiilor sale cu preotul Constantin Țuțuianu. Acest reprezentant al bisericii este cel care acum câțiva ani a făcut câteva declarații șocante despre intervenția Preafericitului Daniel pentru numirea unui episcop de Huși care ulterior a fost cercetat pentru pedofilie.

„Câteva surse credibile mi-au spus că părintele Țuțuianu este în posesia unor scrisori de la niște elevi de la seminar cu probe pentru cazul menționat. Dacă ar fi fost vorba de altcineva, probabil că ar fi fost caterisit în secunda 2. Părintele Țuțuianu, nu, ceea cea a dat naștere la multe zvonuri”, spune Ion Spânu. Jurnalistul a vrut să se convingă de existența acelor scrisori pentru a fi înlăturate orice zvonuri nefondate. Dacă ele existau, însemna că preotul Țuțuianu trebuia să dea explicațiile de rigoare. Dar, dacă scrisorile nu existau, atunci asta ar fi însemnat că a fost încă de acum câțiva ani organizată o operațiune de înlăturare sau de atacare a Preafericitului Daniel, în așa fel încât să devină sluga unor grupuri de interese, potrivit lui Ion Spânu.

Valeriu Anania a povestit că în 1990, în casa lui Andrei Pleșu, s-a hotărât ca înlocuitorul Preasfinției Sale Teoctist să fie Daniel, Mitropolitul de Iași. „E o chestie ciudată. Ce au căutat ei să se pronunțe când acesta era apanajul bisericii?”, întreabă retoric Ion Spânu. Asta l-a făcut pe Daniel robul acelor grupuri de interese care l-au propulsat și care l-ar fi putut șantaja oricând. Jurnalistul ne amintește că în timpul pandemiei acest personaj proeminent din sânul bisericii se întâlnea cu președintele Iohannis pentru a stabili când și cum să fie închise lăcașele de cult, ceea ce a trezit, din nou, multe suspiciuni. „Normal era să vorbească cu mitropoliții, nu cu președintele sau serviciile secrete”, spune Ion Spânu.

Recent, jurnalistul Ion Spânu a făcut o excursie la Piatra Neamț pentru a investiga mai în profunzime un caz legat de BOR pe care îl cerceta de mai mult timp. Așadar, a stabilit o întâlnire cu preotul Țuțuianu și, întâmplător sau nu, a doua zi a fost contactat de călugărul Călin Cristi, cel care a tot apărut la televizor în ultima perioadă și a făcut denunțuri în legătură cu înalții ierarhi. După ce a acceptat să se întâlnească cu acest călugăr, Ion Spânu a constatat cu stupoare că părintele Țuțuianu nu-i mai răspundea la apeluri, deși urmau să se întâlnească.

„Văzând că nu va mai avea loc nicio întâlnire, am plecat spre casă și, pe drum, am fost contactat de o televiziune din Pitești care mă ruga să intru în direct, că acest Călin Cristi a anunțat că am fost răpit. Toate astea ca să aflu ulterior că acest călugăr a mers înainte de a se întâlni cu mine acasă la Țuțuianu și i-a spus să nu care cumva să se întâlnească cu mine sau să-mi prezinte vreun document!”, relatează Ion Spânu. Jurnalistul crede că aceasta a fost o operațiune demarată special ca el să nu poată ajunge să vadă acele documente incriminatorii.

Jurnalistul Ion Spânu susține că pățania sa este o dovadă clară a faptului că Biserica Română este șantajată de anumite grupuri de interese. Nu întâmplător au apărut tot soiul de scandaluri! „Eu cred că se pregătește o acțiune teribilă! BOR trebuie ‘să ia taurul de coarne‘ și să facă ceva, pentru că astfel de lucruri o vor distruge dacă nu se vor lămuri”, concluzionează Ion Spânu.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background