Rutte rupe pe corupție și comerț cu rușii, în timp ce pune România pe coji de nuci

Postat de pe 27 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul primei părți a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal prezintă stadiul intrării României în Schengen, arătând adevărata față a lui Mark Rutte, premierul Olandei.

Jurnalista ne anunță că „sunt șanse mai mari să intre Croația în Schengen decât România, dar asta nu mă mai miră. Estonia, Letonia și Lituania, niște țări mai mici și care au o inflație foarte mare, de peste 22%, sunt deja în Schengen”. Se pare că nu este suficient să îndeplinești, ca țară, condițiile impuse pentru aderare. Se pare că accesul în acest spațiu este dictat de interesele economice ale unora dintre țările UE, de votul cărora depinde România.

Olanda este principala opozantă a intrării noastre în Schengen, posibil influențată și de Germania. „Mark Rutte, premierul acestei țări, a venit în inspecție în România, a dat mâna cu  Iohannis, dar lucrurile au rămas la fel, votul din Parlamentul olandez fiind tot nefavorabil”, spune Iosefina Pascal.

Întreaga Uniune Europeană s-a aliniat la sancțiunile impuse împotriva Rusiei și la raționalizare în toate domeniile, indiferent de orientarea politică a guvernelor din țările componente. Suferim de frig și sărăcim pentru a ajuta Ucraina, în timp ce Comisia Europeană a anunțat pachetul de sancțiuni cu numărul 9.

„Mark Rutte pare plătit de Putin, la propriu”, afirmă Iosefina, argumentând cu faptul că „guvernul acestuia a dat zeci de derogări la sancțiunile impuse Rusiei!”. Se practică o dublă măsură la nivelul UE, în timp ce țările elitiste și cele cu guverne mai puțin obediente (cum ar fi Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Lituania, Estonia)  își permit să nu aplice sancțiunile impuse și să-și vadă în continuare de interesele economice proprii. Există și țări, cum e și România, care respectă întocmai și la timp orice comandă venită de la UE, chiar dacă aceasta contravine intereselor naționale.

În continuare petrolul rusesc se scurge spre Europa sub etichetă falsă, ocolind sancțiunile și capitalizând războiul lui Putin. Vapoare rusești pline cu petrol intră în porturile olandeze în continuare. Încă se fac tranzacții prin băncile rusești și cu fostele firme aparținând de Gazprom, care, surpriză, se numesc tot Gazprom!

„Mark Rutte poate face ce vrea, indiferent ce dictează Comisia Europeană, în timp ce noi, nefiind ca Olanda, practicăm o politică slugarnică”, ba mai mult ”suntem puși la colț pe coji de nuci”, încheie plastic Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background