Ion Cristoiu: “Iohannis nu a înțeles nimic de la summitul NATO la care a participat”

Postat de pe 15 iunie 2021

autor: Adrian Lambru

Președintele României Klaus Iohannis a participat la Summitul NATO de pe 14 iunie. La întâlnirea Alianţei a fost discutată noua doctrină în care SUA dorește ca Rusia și China să fie considerate inamice.

Întrebat despre această nouă abordare, Klaus Iohannis a răspund că „NATO intră întro nouă etapă. Ne dorim o alianță modernă și sunt sigur că vom continua mai uniți”.

În cadrul pastilei sale zilnice, jurnalistul Ion Cristoiu critică modul de comunicare al președintelui: „Un limbaj de lemn din care nu înțelegi nimic. Nu răspunde la subiect domnul Iohannis. Cred că nu a înțeles nimic de la summitul NATO”.

Conflictul SUA – China

În urma unei dezvoltări rapide a Chinei pe plan economic din ultimul deceniu, Statele Unite doresc desființarea unor legături comerciale ale UE cu China. Emmanuel Macron, președintele Franței, a lămurit situația, declarând că Uniunea Europeană va decide singură care îi sunt „dușmanii”. Noua doctrină NATO va fi hotărâtă în 2022.

„Biden are o mare problemă cu China. Cu toate astea, NATO nu va declara prea curând China ca fiind un dușman. Uniunea Europeană are nevoie de produsele chinezești care sunt ieftine. În loc să se ocupe și americanii de acest aspect, să dezvolte tehnologii pe care să le comercializeze la prețuri mici, au inițiat această problemă” – adaugă jurnalistul.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background