Iohannis vrea să joace și-i va face probleme lui Ciolacu. Oricum vrea să impună toți miniștri PNL!

Postat de pe 8 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre rotativa guvernamentală și ultimele mișcări din interiorul partidelor.

Deși mulți analiști politici se așteaptă ca Marcel Ciolacu să fie învestit premier de către Klaus Iohannis, iată că există totuși posibilitatea ca președintele să nu facă această mutare mult așteptată. În acest scenariu, Marcel Ciolacu va avea foarte mult de pierdut, aflându-se în picaj liber de pe culmile puterii din PSD. Indiferent dacă PNL, PSD și UDMR decid să înainteze numele lui Marcel Ciolacu către președinte pentru ca acesta să primească sarcina de a forma noul guvern, este posibil ca Iohannis să le strice daravelele.  

În acest context, dacă președintele refuză, se pune problema suspendării lui Klaus Iohannis, înaintată de coaliție, întărită de AUR și chiar USR. Este o variantă posibilă, însă Curtea Constituțională ar putea bloca procesul, justificând acest blocaj cu argumentul că suspendarea nu poate fi făcută în mai puțin de un an (mandatul lui Iohannis se termină în decembrie 2024). Pe de altă parte, PSD-ul ar putea să se folosească de această înfrângere pentru a se propulsa în cursa electorală și pentru a-l transforma pe Iohannis în cel mai mare paria al societății.  

La rotativă, în cel mai rău caz pentru Klaus Iohannis, el își va impune majoritatea miniștrilor liberali: Ligia Deca, Bogdan Aurescu, Virgil Popescu și un Ministru al Finanțelor. Există și varianta în care Nicolae Ciucă ar putea fi rugat să se sacrifice pentru țară și să conducă în continuare. 

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background