Se prefigurează un curent Ro-exit?

Postat de pe 6 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, a fost avansată ipoteza apariției unui curent de masă în rândul românilor cu privire la ieșirea României din UE.

Politrucii de la guvernare au făcut fel de fel de jonglerii prin care au ajuns să predea OMV-ului cele două mari termocentrale Turceni și Rovinari, urmând ca încetul cu încetul să fie închise minele pe cărbune. La polul diametral opus, Germania amână decarbonizarea pentru a nu-și distruge complet economia. PNL-ul este plin acum de trădători, după cum a prezentat Dian Popescu. Printr-o lege, PNL-ul a gonit din România toți traderii, o altă fentă care a păcălit presa și publicul. Traderii nu măreau prețul la energie, dar erau cei care încurcau companiile slujite de către unele persoane influente din România, pentru că veneau cu energie și gaze ieftine din afară, stricând rânduielile de pe bursă.

Jumătate din gazele României aparțin Romgazului, iar la această companie Ministrul Energiei deține 70% din acțiuni. Ministerul Energiei se face vinovat de reducerea producției de gaze pentru ca să crească importul de gaze. Toată producția de gaze a fost înmagazinată și nu a fost nimic scos pe bursă, tocmai ca să scadă prețul și ca ceilalți giganți din domeniul energetic să-și facă jocurile pe bursă. Ar trebui schimbat întregul Minister al Energiei, însă se pare că s-a avut grijă ca actualii politruci să fie numiți pe 4 ani prin legea 109/2011 care reglementează guvernarea corporativă. Nu pot fi schimbați din funcție înaintea terminării mandatului, pentru că altfel le sunt plătite despăgubiri în valoare de un milion de euro.  

„România are o moștenire de mix energetic datorită căruia nu aveam voie să fim cu prețul per MW/h mai mare de 30-40 de euro, cel mai mare; noi anul trecut am plătit o medie de 350-400 de euro per MW/h, ba chiar am avut și 700 de euro per MW/h. Sunt bani care s-au luat din buzunarele oamenilor, vreo 6-7 miliarde de euro, pe care statul român trebuie să-i dea înapoi furnizorilor. Asta este clar trădare!”, a declarat ferm Dian Popescu.

Românii sunt împinși să ceară Ro-exit

În fața acestui tăvălug de nenorociri, de măsuri antinaționale care au secătuit România de resurse și forță de muncă de la intrarea acesteia în UE, pare foarte posibil să se nască o reacție de apărare în rândul cetățenilor sărăciți prin dorința de a părăsi Uniunea, pe modelul Marii Britanii. În prezent se știe foarte clar că adevăratele scopuri occidentale ce au stat la baza acceptării României în UE au fost potențialul mare de piață de desfacere al acesteia pentru produsele occidentale și bogăția imensă de resurse pe care țara noastră le are. La orice fel de critici, politrucii români servili dau vina pe UE, ascunzând astfel intențiile și acțiunile lor, ce au drept scop doar îmbogățirea proprie.

UE a recomandat de multe ori țărilor componente măsuri economice pe care guvernele trebuiau și puteau să le adapteze specificului țării, lăsând la latitudinea acestora adaptarea și implementarea punctuală a acestora. Dar în România nu s-a întâmplat așa, iar politrucii incompetenți, dar în aceeași măsură interesați de propria îmbelșugare, au aplicat mecanic și în mod slugarnic aceste recomandări care este posibil să aibă în spate interese ale marilor companii occidentale, dar fără să se gândească măcar o clipă la interesul național.

Întrebat dacă nu cumva se va isca un adevărat curent de tip Ro-exit, Dian Popescu a avertizat că „Acest curent a pornit deja, sondajele de opinie și studiile sociologice ne arată că acest curent a crescut. În România nu guvernează niciun străin, UE nu spune să-ți distrugi țara. Spre exemplu, Ungaria, țară membră a UE  a continuat să importe petrol ieftin de la ruși, conform intereselor sale naționale. Trebuie să decarbonizăm, dar trebuie să punem ceva în loc. Politrucii români au început să modifice legile ca să scape de răspunderea înstrăinării capacităților și resurselor energetice, cum este și legea 74, promulgată de președinte, o lege complet neconstituțională care vorbește despre finanțarea reactoarelor 3 și 4, și la fel s-a întâmplat și cu taxa de solidaritate”, a concluzionat expertul în energie Dian Popescu.

Viitorul energetic al UE

Uniunea Europeană promovează tranziția către o energie mai verde, folosind în acest scop energia solară, eoliană etc. În acest moment, doar 2% din consumul energetic al lumii este obținut din panouri solare și din centrale eoliene. Construcția acestor centrale eoliene necesită 70-80% minerale: cupru, cobalt, siliciu, grafit, nichel. Aceste minerale se găsesc preponderent în China, iar în Europa se găsesc în România într-o cantitate suficient de mare. Până în 2030, se dorește trecerea la mașini electrice, autovehicule care consumă enorm.

„România are resurse minerale încă. Pe noul trend al Europei, România are destule resurse încât în următorii 5 ani să-și aducă copiii acasă. Toate aceste resurse se găsesc în solurile României și, într-adevăr, trebuie tehnologii și investiții să le scoatem. Din păcate, aceste resurse sunt ’secret de serviciu’ ca populația să nu le știe și ca politrucii să poată să vândă țara cu totul. Avem sarea cea mai calitativă, gazele cele mai calitative. Noi suntem în proiectul lor de dezvoltare, dar scopul nu e dezvoltarea României. E proiectul lor de dezvoltare a lor pe resursele României. De aceea îi numesc trădători!”, a concluzionat Dian Popescu.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background