Iohannis – principalul declanșator de instabilitate politică

Postat de pe 25 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a început cu analiza realizată de SRS asupra consecințelor demisiei lui Vasile Dîncu și asupra acestui nou trend anti-Iohannis care pare să prindă din ce în ce mai multă amploare.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu scoate în evidență faptul că, în 8-9 ani de mandat a lui Klaus Iohannis, România și-a schimbat aproape anual Ministrul Apărării, iar asta în condițiile în care statul s-a confruntat în perioada aceasta cu tensiuni care au atentat la siguranța națională. Această observație vine pe fondul demisiei lui Vasile Dîncu și este justificată și de acuzația gravă acestuia, care spune că ‘nu se poate comunica cu COMANDANTUL SUPREM‘ aka Klaus Iohannis.

Sorin Roșca Stănescu avansează ipoteza conform căreia această lipsă a unei comunicări potrivite între Șeful statului și Ministrul Apărării este cauzată de faptul că la mijloc se află contractele de achiziții militare care implică sume enorme și interese divergente. „Pentru a nu-și pierde puterea, Iohannis face niște jocuri care sunt străine României și care pun în pericol țara! Schimbarea aceasta continuă a miniștrilor creează o vulnerabilitate teribilă în ceea ce privește siguranța națională…”, subliniază SRS.

De bine, de rău, Vasile Dîncu a fost un Ministru care a luptat pentru a apăra interesele țării, conform spuselor lui Sorin Roșca Stănescu. Iohannis pare să se fi răzbunat pe el și l-a scos de pe scena politică într-un mod brutal, fără să țină cont de lucrurile bune pe care le-a întreprins și invocând acuzația falsă că Dîncu ar fi făcut niște declarații complet nepotrivite.

Klaus Iohannis și gestionarea intrării României în Schengen

În tot acest context, Klaus Iohannis este păstrat în funcție, pe de-o parte prin frica poporului, care îi acceptă pe lideri așa cum sunt din cauză că se simt profund afectați de crizele care macină țară, și pe de altă parte de forțele externe, pentru care el se dovedește a fi un bun executant.

Un alt exemplu care demonstrează slugărnicia lui Iohannis față de forțele externe este situația intrării României în Schengen. SRS înaintează câteva date importante care indică foarte clar cât de mult are de pierdut România dacă nu este primită în spațiul Schengen. Între 8 și 10 miliarde de euro pierde statul român anual! Este clar că există o filieră olandeză de maximă importanță și influență care monitorizează țara și-și face propriile jocuri aici, în România, bineînțeles cu voia guvernanților, în frunte cu Iohannis.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background