Iohannis e șeful, iar Ciolacu trebuie să i se supună. PSD trece de la marca “Buzatu” la “Abuzatu”!

Postat de pe 21 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a descris tabloul luptei pentru comasare și impunerea de liste comune PSD-PNL.

Pe fondul temerilor birocraților de la Bruxelles de valul suveranist în ascensiune din mai multe țări din Europa, se ordonă comasarea alegerilor și în România. Birocrații bruxellezi se tem că-și vor pierde puterea odată ce partidele suveraniste vor readuce echilibrul democratic în statele UE și vor aboli autocrația bruxelleză. „Guvernatorul” Iohannis este cel care girează conducerea coloniei România din afară. Ciolacu a crezut că, venind la guvernare, se va putea converti el în principalul interlocutor al SUA, însă realitatea este cu totul diferită. Actualul premier trebuie să se supună ordinelor lui Iohannis; așa se explică și faptul că a cedat în fața opțiunii comasării și a listelor comune.

PSD-ul se menținea destul de bine în cursa electorală, până să fie amenințat de Klaus Iohannis. Acum toți pesediștii au intrat în defensivă și se tem pentru viitorul lor, din cauza amenințării constante că oricând se poate da drumul unor dosare care să-i incrimineze și să le ruineze cariera, dacă nu chiar viața. Tudose a vorbit despre ultimele sondaje pe care le-a primit partidul, care arată că o largă majoritate a românilor și-ar dori comasarea și că o și mai largă majoritate a românilor ar dori inclusiv continuarea acestei coaliții de guvernare.

„Avem de-a face cu niște funcționari politici, care sunt numiți din afară și puși în funcții și sunt amenințați cu o posibilă concediere sau cu pușcăria. Și-atunci se supun, iar Rareș Bogdan și cu Mihai Tudose au arătat că România merge spre partidul unic, spre partidul-stat, pentru că așa s-a impus de afară. Vom avea un simulacru de alegeri”, a explicat jurnalistul Bogdan Comaroni. Devine limpede astăzi că „PSD trece de la cazul Buzatu, la cazul Abuzatu, a concluzionat Cozmin Gușă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background