Guvernul, alba neagra cu OUG – cum au fost fraieriți profesorii? Noi proteste anunțate

Postat de pe 1 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a abordat subiectul legat de negocierile dintre profesori și președintele țării și noile proteste anunțate.

Negocierea dintre profesori și guvernanți a fost un total eșec. Prima ofertă a guvernanților a fost reprezentată de o serie de vouchere acordate profesorilor, fiind respinsă din start de către cadrele didactice. Sindicaliștii ar fi fost cei care au negociat cu Guvernul pentru a se da pe repede înainte OUG-ul care prevedea o mărire de salariu cu 1.000 lei brut. Consiliul legislativ a declarat că OUG-ul este neconstituțional, pentru că guvernanții au stipulat în lege că mărirea de salariu se va aplica și pentru 2022 și nu se poate aplica o astfel de lege retroactiv. Protestul va continua, în pofida jocurilor pe care le fac sindicaliștii.

Se vor alătura grevei profesorilor și magistrații. Iosefina Pascal a prezentat în cadrul emisiunii un document oficial al Judecătoriei de la Târgoviște care arată motivele pentru care au decis să intre în grevă și magistrații. România se va confrunta cu un blocaj total și în cazul instituțiilor judecătorești.

„Nu pot fi solidară cu ofițerii din penitenciare, având în vedere ce salarii au. Nici cu magistrații nu sunt 100% solidară, pentru că eu consider că ar trebui să existe o lege a răspunderii magistraților; înainte să ceară să-și păstreze beneficiile pe care le au deja și înainte să ceară și mai multe drepturi, ar trebui să și răspundă pentru lucrurile rele pe care le fac. Condamn, însă, modul în care guvernul, de 2 ani, bagă panica în mod deliberat în rândul polițiștilor, a magistraților și al altor categorii, astfel încât să-și ia câmpii ca să nu-i prindă blocați în sistem pensia sau chiar moartea, că la noi cam scade durata medie de viață”, a conchis Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background