În TIR-uri și containere la granițele României au fost descoperite peste 180 de tone de deșeuri ilegale

Postat de pe 16 iunie 2021

Autoritățile de control de la graniță, polițiști de frontieră, vameși și comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit în ultimele 24 de ore o cantitate de peste 185.000 de kilograme de deșeuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași și reprezentanţii Gărzii de Mediu au controlat două ansambluri rutiere  în care se aflau 62.420 de kilograme deșeuri din aluminiu și polistiren. Deșeurile au fost încărcate din Bulgaria și Grecia și aveau ca destinație societăți comerciale din București, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. 

În Vama Borș, poliţiştii de frontieră și reprezentanţii Gărzii de Mediu au descoperit trei ansambluri rutiere, unul dintre acestea fiind încărcat cu haine second hand care erau de fapt deşeuri, iar celelalte două conţinând deșeuri de sticlă, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru astfel de importuri. În total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deşeuri. 

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au identificat un container, sosit din Germania, în care se aflau paleţi încărcaţi cu 25.570 kilograme de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Deșeurile au fost încărcate din Germania, Anglia, Turcia și Grecia, urmând să ajungă în diferite localități din țara noastră. În toate cazurile, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză și mărfurile transportate, mai precizează Poliția de Frontieră.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background