Florin Cîţu cere realizarea unui plan de investiții până în 2028

Postat de pe 16 iunie 2021

Premierul spune că România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027

Premierul Florin Cîţu cere realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru absorbția banilor europeni care vor veni prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din bugetul multianual al Comisiei Europene.

„Prioritatea mea, ca prim-ministru, și a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiții până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare.”

România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naționale, respectiv cel puțin 60 de miliarde de lei anual.

El afirmă că guvernul „va menține stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulți ani în România și va crește anual resursele bugetare alocate investițiilor”.

„Sunt un susținător al mediului de afaceri, am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că nu vom umbla la taxe, și asta este cea mai bună decizie. Iar planul de investiții este pe termen lung: până în 2028”, mai spune Florin Cîțu.

Premierul anunță că legislația achizițiilor publice va fi modificată, pentru grăbirea ritmului investițiilor. Guvernul va lucra împreună cu specialiștii Coaliției pentru Dezvoltarea României pentru pregătirea, implementarea și monitorizarea acestor proiecte. Reprezentanții CDR vor face parte în calitate de consultanți din comitetele interministeriale care vor monitoriza Planul Național de Redresare și Reziliență și Cadrul financiar multianual 2021-2027”, a mai precizat Florin Cîțu.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background