În Moldova nu există instituții controlate de ruși, ci prost coordonate de oamenii Maiei Sandu

Postat de pe 20 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, politicianul din Republica Moldova Iurie Ciocan a analizat situația de la Chișinău, unde n-au fost confirmate acțiuni de tip rusesc contra ordinii de stat, dar alarmarea autorităților evocă posibile intervenții militare, respectiv pe ce anume se bazează colaborarea atât de apropiată între Maia Sandu și Zelenskiy în ultima perioadă.

Săptămâna trecută, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consiliată în același timp și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a dat sfoară în țară că ar urma o lovitură de stat din partea Rusiei, menită să dea jos actualul guvern al Moldovei. Iurie Ciocan a afirmat că nimeni din Republica Moldova nu se aștepta la asemenea declarații din partea Maiei Sandu, în special într-un context atât de delicat în care și-așa Moldova se află sub permanenta presiune a rușilor, cel puțin la nivel mediatic. Totodată, Iurie Ciocan a subliniat faptul că protestul de ieri din capitala Moldovei nu a avut amploarea scontată, el estimând că au ieșit în stradă aproximativ 5 mii de oameni, și că nicidecum nu se pune problema unei răsturnări a guvernului actual.

Dacă acum ceva vreme Maia Sandu era cât de cât mai temperată, de câtva timp încoace președintele Moldovei a adoptat atât retorica lui Zelenski, cât și comportamentul acestuia. Iurie Ciocan a explicat că mulți privesc acest derapaj al Maiei Sandu în contextul cursei electorale și în funcție de poziționarea partidului PAS în sondaje. Dezastrul politic care iese astăzi la suprafață în Republica Moldova este cauzat de mai mulți factori: războiul din Ucraina, tentativa partidului PAS de a se reorganiza după modelul albanez, corupția din justiție.

După ce fostul premier, Natalia Gavriliță, a demisionat în cursul săptămânii trecute, Maia Sandu l-a învestit pe Dorin Recean ca nou prim-ministru al Republicii Moldova. „Marja de manevră pe care o are guvernul Recean este mult mai mare. Dorin Recean este o personalitate puternică și are o mare deschidere către români”, a declarat Iurie Ciocan spre finalul emisiunii, oferind speranța că poate-poate noul guvern instituit în Republica Moldova i-ar putea aduce pe moldoveni cu un pas mai aproape de România și de UE.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background