Dacă îndrăznești să-ți aperi țara de abuzurile ucrainenilor, ești „putinist”…

Postat de pe 20 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre canalul Bâstroe și perspectiva relaționării româno-ucrainene, respectiv despre opoziția opiniei publice din Germania la război și livrări de arme către ucraineni, alături de manifestul marelui filosof Jurgen Habermas, ce-a ajuns să fie considerat putinist și a cărui voce nu mai e urmată de unii dintre discipolii săi.

A trecut deja aproape o săptămână de când s-a aflat că ucrainenii efectuează lucrări de dragare pe Canalul Bâstroe, chiar sub nasul autorităților și al guvernanților care asistă pasiv la distrugerea unei rezervații naturale de importanță majoră atât pentru România, cât și pentru Europa. Nicolae Ciucă, premierul României, n-a fost în stare, din postura sa de mare general cu n stele, să pună piciorul în prag și să le ceară socoteală ucrainenilor, ci, dimpotrivă, a mieunat un pic la ei, mai-mai că-i implora să le dea voie autorităților române să inspecteze lucrările.

Jurnalistul Marius Ghilezan a lansat ipoteza conform căreia ar fi posibil ca Ciucă să aibă un acord secret cu Zdrelenski pentru efectuarea acestor lucrări, iar Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar și fostul guvernator al Deltei, Liviu Mihaiu, le-au stricat daravelele. Pe lângă faptul că ucrainenii ne sfidează complet, mai au și tupeul să îi numească putiniști pe cei ce se opun acestor operațiuni, chiar dacă acest răspuns venit din partea românilor este perfect normal și perfect justificat. În fond și la urma urmei este vorba despre teritoriul românesc și despre un obiectiv turistic deosebit de important pentru România.

„Nimic nu mai este de mirare dacă fostul ambasador din Germania, Melnik, i-a zis până și lui Jurgen Habermas, cel mai mare intelectual public din Europa al acestor vremuri la 93 de ani, ‘să-ți fie rușine, domnule Habermas’. Ucrainenii își permit orice pe planeta asta!”, a observat Marius Ghilezan, afirmând totodată că ucrainenii sunt mai protejați decât lipovenii din România, mai ales având în vedere că niciun trust de presă nu a dat filmări cu dragările din Deltă, nimeni nu s-a sesizat și nimeni nu a acționat.

Pare că românii au ajuns deja la finalul jocului, toate cărțile fiind deja aranjate, iar România fiind exclusă din ecuație. Ucrainenii au anunțat deja pe Twitter că de acum înainte se vor putea transporta cerealele pe Brațul Chilia. Așadar, ne este compromisă atât Delta, cât și întreaga piață agricolă, o dată pentru că se vând cerealele ucrainene în timp ce ale noastre ajung să putrezească și o dată pentru că nu s-a realizat niciun control fitosanitar al grânelor ucrainene, așa că orice ciupercă sau virus provenit de la ele ar putea strica recoltele românești.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background