Guvernul Marii Britanii a creat o agenție guvernamentală pentru a cenzura oamenii în plandemie

Postat de pe 6 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În al treilea segment al emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a abordat tema legată de suprimarea și îngrădirea dreptului la liberă exprimare și informare a cetățenilor prin implementarea noilor seturi de măsuri europene privind digitalizarea.

The Telegraph a descoperit că în timpul plandemiei existau entități mai mult sau mai puțin vizibile, neanunțate ori prezentate oficial, care cenzurau cetățenii. Această entitate guvernamentală din Marea Britanie, unitatea de combatere a dezinformării (Counter-Disinformation Unit) a fost înființată cu specialiști din guvern în colaborare cu o firmă privată care dezvoltă software pe baza inteligenței artificiale. Activitatea acestei structuri a constat în cenzurarea și restricționarea în mod activ a tuturor conturilor și postărilor cetățenilor de pe social media care erau critice la adresa măsurilor aberante de restricție din timpul plandemiei, activitate menită să încalce flagrant libertatea de exprimare a oamenilor. Este cu atât mai grav cu cât nu vorbim aici de o țară nedemocratică, nu este vorba de Somalia sau China, e vorba de Marea Britanie care se laudă cu valorile democrației.

Acum cetățenii britanici sunt deranjați, evident, și au cerut o anchetă oficială a autorităților cu privire la activitatea desfășurată în timpul pandemiei de această entitate guvernamentală ținută la secret și care a suprimat dreptul la liberă exprimare, dar și dreptul la o informare corectă și completă.

La noi, în perioada plandemiei au exista Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Grupul de Comunicare Strategică, știam de existența lor, dar aceste structuri erau vectorii prin care se oficializa minciuna și se manipula opinia publică.

„De acum înainte modul în care va funcționa libertatea de exprimare în mediul online va fi cam ăsta pe care vi l-am descris. De ce? Pentru că avem setul de reguli impus la nivel european, The Digital Services Act package (DSA) care fix asta face, combate ‘dezinformarea’ pe rețelele de socializare, făcută nu doar de jurnaliștii cei răi, ci și ’dezinformarea’ făcută de oricare dintre dumneavoastră! Iar de implementarea acestei directive europene se ocupă, evident, ministerul digitalizării, același care a și implementat identitatea digitală în România într-un mod cel puțin defectuos, dacă nu chiar ușor penal”, și-a încheiat Iosefina Pascal analiza.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background