Guvernul francez a introdus obligativitatea vaccinării împotriva Covid, pentru diferite categorii profesionale

Postat de pe 14 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Guvernul francez anunță că va face vaccinul obligatoriu pentru sectorul sănătății și pentru alte categorii. Este rezultatul dezbaterilor privind vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Propunerea pe care Emanuel Macron a susținut-o în fața publicului, a fost lăsată de Consiliul Științific Francez și ar putea fi extinsă și la alte categorii. Președintele francez a precizat că o să lanseze o campanie de vaccinare anti-Covid ce va viza elevii. Aceasta o să fie lansată odată cu prima zi de școală din septembrie.

Guvernul are ca obiectiv de a vaccina cel puțin 80% din lucrătorii din domeniul sănătății pana în luna septembrie. Obiectivul este greu de atins, deoarece mai puțin de 60% dintre îngrijitorii care lucrează în căminele pentru bătrâni sunt vaccinați. Președintele a anunțat că testele PCR nu vor mai fi gratuite din toamnă, cu excepția celor obținute prin rețete medicale.

Dezbaterea în Europa privind vaccinarea obligatorie lucrătorilor din domeniul sănătății, s-a intensificat și pentru alte boli precum tetanosul sau hepatita. În Franța, Finlanda, Germania, Letonia și Slovenia, vaccinările obligatorii sau dovada imunității sunt o cerință pentru profesioniștii din domeniul sănătății.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background