Are fotbalul românesc viitor? Cazul Best Boys

Postat de pe 15 iulie 2021

BEST BOYS București este noua campioană a României U9!

Surprinzător? Sau poate nu…

Cu siguranță o mare surpriză dacă ne gândim că fotbalul juvenil este dominat la toate categoriile de vârstă de echipe și academii de tradiție cum ar fi: Viitorul Hagi, Kinder Constanta, FCSB, Universitatea Craiova, Rapid, Dinamo, Ghiroda, CFR Cluj, Viitorul Argeș, FC Argeș, Petrolul Ploiești, Didi Iasi, Academica Transilvania, Poli Timișoara și altele. Nu mai vorbim că toate aceste academii sunt fondate și conduse de foști mari jucători care vin cu principii moderne și cu o vastă experiență competițională. În schimb, BEST BOYS, fondat in 2018 de către antrenorul Ion Virgil Oprișa, a trebuit să se descurce fără a avea o arie de selecție, bugete sau infrastructură fotbalistică.

Dar nu o atât de mare surpriză dacă ne uităm la rezultatele din ultimii trei ani:

  • Participarea la 23 de turnee importante cu clasare de fiecare dată pe podium, 10 dintre aceste turnee câștigate (patru dintre ele în 2021). În aceste turnee câștigând meciuri cu aproape toate marile echipe din Romania și nu numai.
  • Participarea regulată la Campionatul Bucureștean de fotbal, Seria 1, unde s-a clasat constant pe primul sau al doilea loc. Marile rivale fiind FCSB, Prosport, CSS1, Chelsea sau Dinamo.
  • Iar cea mai recentă reușită, 10-14 iulie 2021, – „Cupa Campionilor 2021 – Sfinx Football” de la Alba Iulia – locul 1 (care echivalează cu titlul de campioană națională, U9) cu următoarele rezultate în fazele eliminatorii:

Sferturi de finală:

BEST BOYS – Zenit Oradea: 9-1

Semifinală:

BEST BOYS – Viitorul Argeș: 2-0

Finală:

BEST BOYS – Didi Junior Iași : 2-2 (4-3 după penaltiuri)

Poate rezista Best Boys peste ani în acest context competițional în care din ce în ce mai mulți oameni investesc în viitorul fotbalului românesc? Probabil că această întrebare și-o pun multe cluburi și asociații sportive aflate în aceeași situație. Un posibil răspuns: e loc pentru toți și este esențial ca toți copiii să fie atrași către sport.

Printre principiile Best Boys, care surprind prin simplitate și autenticitate:

  • dorința de a reda copiilor bucuria de a juca fotbal și de a le păstra zâmbetul pe buze,
  • construirea unei echipe unite, al cărui principal obiectiv este câștigarea încrederii în forțele proprii, stabilitate emoțională, cât și sprijin reciproc,
  • fără pedepse sau ședințe interminabile despre greșelile făcute în timpul jocului,
  • rezultatele se obțin dacă există pasiune.

Iar dacă doriți să rețineți un nume pentru viitorul fotbalului romanesc: Denis Oprișa, cel mai bun jucător al turneului campionilor.

Mai multe detalii despre frumoasa poveste Best Boys București găsiți pe pagina de Facebook Best Boys, https://m.facebook.com/scoaladefotbalbestboys


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background