Guvernarea făcută pe rețelele de socializare

Postat de pe 20 mai 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Țara este condusă, în primul rând, pe Facebook”.

Rețeaua de socializare Facebook este de ani buni foarte populară în rândul românilor. De aceea, conform lui Răzvan Dumitrescu, mulți politicieni accesează această aplicație „să atragă voturile electoratului.”

„E greu să mai faci azi o distinție între guvernanți și opoziție pentru că ambele părți folosesc aceleași mijloace. În momentul în care tu ai văzut că pe Facebook ai mai multe like-uri și accesări și te vede mai multă lume decât dacă te-ai duce în Parlament, te muți, din instinct, șă te muți cu discursul pe internet și să uiți ce ai de făcut la locul de muncă” – a adăugat jurnalistul.

Răzvan Dumitrescu susține faptul că aceste metode au devenit deja un obicei pentru mulți politicieni români, iar filozofiile guvernării sau a opoziției au dispărut din spațiul politic autohton.

„Anul 2024 este unul foarte important din punct de vedere electoral. Atunci se vor recalibra toate alegerile: prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare. Nu se va mai merge pe principiul <Gâștigăm pe greșeala altuia>, cum s-a procedat până acum. Va fi nevoie de un personaj-cheie, echilibrat bine, care să tragă în sus partidul. De preferat, un personaj care nu face politică pe Facebook” – susținut Răzvan Dumitrescu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continuați lectura

Melodia actuala

Titlu

Artist

Background