„Grupul de reflecție” al BOR pregătește cel mai grav atentat la adresa Bisericii!

Postat de pe 20 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate tulburările din interiorul BOR iscate de propunerea schimbării unor cutume ortodoxe.

În cursul săptămânii trecute, Săptămâna Patimilor, a fost semnalat la Radio Gold FM, atât în timpul emisiunilor, cât și prin editoriale și articole, faptul că a fost pus în mișcare un nou mecanism care atentează la integritatea Bisericii Ortodoxe Române și a creștinismului. Este vorba despre inițiativa a doi intelectuali, fals recunoscuți ca apropiați ai Bisericii, care au propus ca Paștele ortodox să fie sărbătorit în același timp cu cel catolic.

La momentul respectiv, nimeni dintre reprezentații BOR nu i-a admonestat pe cei doi pentru inițiativa blasfematoare pe care au propus-o, ci, dimpotrivă, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, și alți doi înalți ierarhi le-au dat apă la moară celor doi „picadori sorosiști”, așa cum i-a denumit Adrian Severin. Iată că singurul care a avut o reacție publică prin care i-a mustrat pe cei doi intelectuali, analiști acceptați în continuare la Trinitas TV, chiar în sânul BOR, a fost ÎPS Teodosie.

„Pe 8 ianuarie 1990, în casa lui Andrei Pleșu, povestește Mitropolitul Bartolomeu Anania în cartea sa de memorii, cum un așa-numit ‘grup de reflecție’ al BOR, format din Andrei Pleșu, Teodor Baconschi, Anania și alții, au decis, când încă era Patriarh Teoctist, că acesta trebuie înlăturat și pus în locul lui Daniel, care a fost pus pe repede înainte de la statutul de civil la Mitropolit al Moldovei, ca să fie succesor la conducerea BOR”, a dezvăluit Ion Spânu. Așadar, în timp ce Teoctist era forțat să demisioneze, Daniel era pregătit să-i ia locul, potrivit informațiilor furnizate de Ion Spânu. Tot în anii ’90, un anume Vasile Bănescu (dacă vă este cunoscut numele) scria în Dilema Veche fel de fel de articole în care dădea de pământ cu BOR. În același grup de reflecție a fost cooptat și Paleologu.

Grupul de reflecție al BOR decide soarta Bisericii, iar apartenența unor astfel de nume rezonante la acest grup explică de ce exact această mână de intelectuali a fost cea care a ieșit la înaintare, emițând fel de fel de aberații cu privire la Sărbătorile Pascale. „Această chestiune reprezintă cel mai grav atentat la adresa Bisericii Ortodoxe Române, din interior, pornit de către grupul de reflecție. Atacul la adresa lui ÎPS Teodosie face parte tot dintr-un joc pe care ei îl pregătesc. Teodosie îi deranjează teribil, deși poziția lui este corectă”, a concluzionat Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background