Golden Hour cu Jessie: Transumanismul în viziunea lui Aurelian Popa
Postat de Gold FM Radio pe 17 februarie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Golden Hour”, moderatoarea Jessie Baneș a dezbătut împreună cu activistul Aurelian Popa un subiect deosebit de important și din ce în ce mai pregnant în societatea în care trăim, și anume transumanismul și manifestările sale.
Aurelian Popa a deschis discuția din cadrul emisiunii cu o definiție scurtă, dar cuprinzătoare a noțiunii de tranumanism, explicând că acest curent face referire la tot ceea ce transcende biologia și conștiința umană. Poate că nu vă așteptați la acest lucru, însă se pare că o primă fază de implementare a acestui curent a fost chiar feminismul, odată ce, în anul 1920, după revoluția industrială, femeile au fost introduse încetul cu încetul în sistemul de muncă și în fabrici. Problema nu este nicidecum emanciparea femeilor, ci mai degrabă scopul ascuns al bolșevicilor și al marxiștilor de a distruge nucleul societății, adică familia. Cu alte cuvinte, mama este îndepărtată de lângă copil, iar copilul rămâne în grija unor instituții de educație, adică rămâne în mâinile statului. Astfel, statul are puterea de a-i inocula copilului orice informație.
Tot atunci au luat aplomb și drepturile minorităților sexuale, fiind introduși din ce în ce mai mulți termeni ce făceau aluzie la transsexualitate, la fluiditatea de gen sau la ideea de familie non-binară. Încă de atunci s-au plantat semințele curentului pe care îl cunoaștem astăzi sub forma de LGBT+.
Revenind la distrugerea familiei în înțelesul său clasic, tradițional, statul reușește să „confiște” practic copiii, într-o formă sau alta, producându-se o educație, sau mai bine spus educare, etapizată a acestora, potrivit explicațiilor lui Aurelian Popa. Statele „civilizate” au încercat implementarea a tot felul de programe școlare prin care copiii să fie educați despre tot felul de bazaconii complet nepotrivite pentru vârsta lor, învățând de la o vârstă fragedă să-și exploreze corpul sau orientarea sexuală?!
De la copiii confiscați de stat la controlul populației
De la aberațiile ce se doresc a fi impuse dinspre Occident și până la controlul populației mai e doar un pas. China, o țară cu o cultură și o civilizație impresionante, se pare că încă din 2014 vorbea despre un așa-numit „bine comun” și sugera că ar fi o idee bună ca fiecare cetățean să-și implanteze un cip în mână, potrivit mărturiilor lui Aurelian Popa, care a locuit o perioadă în China.
Pe lângă implementarea acestor cipuri prin intermediul cărora oamenii pot fi controlați și prin intermediul cărora se face o tranziție totală spre digitalizarea economiei, pare că lumea este acaparată și de inteligența artificială, mai ales că în ultima vreme au prins o popularitate fantastică roboții conversaționali de tipul Chat GPT. În esență, privit ca un instrument care vine în ajutorul oamenilor, acest program și altele similare nu ar trebui să fie un lucru rău. În schimb, dacă oamenii folosesc inteligența artificială în scopuri negative, atunci devine o problemă gravă; de aceea Aurelian Popa a subliniat faptul că ar trebui să existe niște principii de etică foarte bine puse la punct în ceea ce privește utilizarea acestei tehnologii.
Și mai șocant este că Yuval Noah Harari teoretizează în cărțile sale așa-numitul „Surveillance under the skin” (supravegherea sub piele), concept ce face referire la cipurile implantate sub piele prin intermediul cărora ar putea fi monitorizate toate aspectele ce țin de corpul biologic al unui individ. Cu alte cuvinte, cei care își doresc introducerea unei asemenea tehnologii merg atât de departe încât se gândesc că vor putea să anticipeze, în baza unor rutine neuronale și cardiace, dacă un om are porniri criminale, reușind astfel să-l aresteze sau să-l reabiliteze înainte chiar ca posibila crimă ce avea să o facă în viitor să aibă loc.
O astfel de măsură ar pune bazele acelui credit social, identității digitale și a monedei virtuale. Prin aceste trei instrumente, oamenii vor putea fi condiționați, permițându-li-se să acționeze într-un anumit fel doar dacă vrea statul, dacă se supun anumitor reguli sau rutine impuse de guverne și așa mai departe. Un exemplu concret este această trecere la moneda digitală și blocarea salariilor care vor avea un termen de valabilitate. Sau, spre exemplu, dacă un cod social prevede că un individ nu are voie să participe decât la trei proteste pe an și el participă la cinci, atunci i se va limita accesul la anumite facilități, de fapt, chiar la drepturile sale.
Și această cenzură de pe rețelele de socializare este menită să sucească mințile oamenilor și să-i constrângă să fie docili, să accepte să li se pună pumnul în gură chiar și când nu e cazul și să-și schimbe la 180 de grade convingerile, credințele și sentimentele față de diverse subiecte, totul făcând parte dintr-o schemă extrem de complexă de manipulare.
„Noi trebuie să salvăm mințile și inimile copiilor noștri, să nu ne lăsăm copiii nici etatizați, adică luați de stat, nici computerizați, adică luați de computere și de ecrane. Asta este lupta generației noastre: să păstrăm umanitatea în interiorul minții și inimilor generațiilor următoare”, a concluzionat Aurelian Popa.
Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro