Grav accident chimic în Ohio mușamalizat de autorități!

Postat de pe 16 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal, gazda emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, a prezentat dezastrul chimic ce amenință mediul înconjurător care s-a petrecut în SUA. Autoritățile declară oficial că situația este sub control, însă realitatea faptică demonstrează că totul pare să se agraveze.

În Ohio, mai exact în orașul East Palestine, la începutul lunii februarie a deraiat un tren cu încărcătură chimică. Autoritățile au avut strălucita idee ca, pentru a îndepărta bucățile de tren care blocau șinele, să detoneze încărcătura, provocând astfel un nor de fum dens și extrem de toxic.

Iosefina Pascal a evidențiat faptul că această catastrofă a provocat mari probleme pentru locuitorii din zonă: poluarea apei, poluare solului, poluarea aerului. Oamenii au fost duși în adăposturi, iar presa americană a spus chiar că avem de-a face cu un mini-Cernobîl. Localnicii au mărturisit că s-au trezit cu animale moarte în curtea casei, asta în timp ce autoritățile ofereau asigurări că situația este sub control.

Nu este pentru prima dată când oamenii au de-a face cu un astfel de accident dezastruos. A mai avut loc un incident similar în urmă cu câteva zeci de ani în Pennsylvania, unde a avut loc o scurgere deosebit de periculoasă de la o centrală nucleară. „Mușamalizările de acest tip nu sunt specifice doar pentru sovietici sau doar pentru americani. Sunt erori care, în loc să fie gestionate sau prevenite de către autorități, sunt amplificate”, a observat Iosefina. Mai grav este că în cazul incidentului din Ohio, timp de aproape o săptămână, lumea nu știa ce se petrece și de ce încep să moară viețuitoare în jurul lor; asta pentru că nu au fost publicate informații cu privire la accidentul feroviar ce tocmai avusese loc. Localnicii au aflat abia după ce a fost detonată încărcătura trenului și după ce deja se ridicase acel fum toxic dens.

Șirul de pericole nu se încheie aici. Iosefina a dezvăluit că apa din acea zonă, acum contaminată, este folosită de companii precum Nestle sau PepsiCo și trimisă în mai multe regiuni din SUA sau chiar din afara Americii. Autoritățile sunt extrem de vinovate pentru că au ales să-și pună în aplicare planul neinspirat fără să avertizeze sau să evacueze populația din zonă.

Nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea, mai ales că vin acuși alegerile și nu ar da deloc bine la alegeri ca guvernatorul Ohio să pornească în cursa electorală pătat de un asemenea dezastru. Siguranța oamenilor ar trebui să primeze în fața oricăror jocuri politice, mai ales că nu au de suferit doar cetățenii din East Palestine, ci chiar oamenii din regiune.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background