Abuzurile crunte asupra copiilor cu dizabilități și prioritățile ONGiștilor

Postat de pe 24 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a expus un caz șocant de abuz dintr-un centru de copii cu dizabilități.

Copiii cu dizabilități din Suceava au fost bătuți şi amenințați cu moartea de îngrijitoarele care trebuiau să-i supravegheze. Femeile au fost arestate pentru 30 de zile. Cele cinci femei angajate în calitate de terapeuți au agresat zile la rând copiii aduși la un centru de îngrijire privat. Asociația cu pricina era tot o entitate privată, fiind finanțată atât de stat, cât și de părinții care își încredințau copiii îngrijitoarelor, pe modelul azilelor groazei.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu unul dintre consilierii săi, Victoria Stoiciu, are de gând să dea în continuare bani entităților private și ONG-urilor pentru a fi înființate noi centre, inclusiv centre de zi care au apărut ca ciupercile după ploaie în urma PL-X 145. Acolo vor fi duși copiii sărmani, copiii ai căror părinți au o situație materială precară, ai căror părinți sunt plecați în străinătate ș.a.m.d.

Se întâmplă astfel de nenorociri și în școlile speciale, unde părinții se plâng, pe bună dreptate, că ai lor copii se întorc acasă cu răni și cu o stare generală deplorabilă, cei care ar trebui să-i îngrijească profitând de faptul că sunt neajutorați și de multe ori nici nu pot vorbi despre traumele prin care trec.

Alți ONGiști se ocupă de un soi de „recensământ” al copiilor aflați în situații defavorizate, din calculul lor rezultând că cel puțin 550.000 de copii au ambii părinți plecați în străinătate, iar peste un milion de copii au cel puțin un părinte plecat în străinătate – candidații perfecți pentru centrele de zi unde cine știe ce abuzuri se vor săvârși în lipsa controlului și a transparenței.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background