Ghilezan: Soroșismul va fi influent în 2024 doar dacă va fi bine finanțat!

Postat de pe 10 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre interacțiunile politico-mediatice din mediul public românesc, prezentând care sunt mecanismele subterane ce guvernează poziționarea politicienilor și a jurnaliștilor, cu studiu de caz al soroșimului și influența acestuia, așa cum apare într-o analiză a Institutului GOLD (Cum se poate combate soroșismul la alegerile din 2024. Pașii discreți ai celor ce doresc recuperarea României. (analiză a Institutului GOLD) – Solid News).

Dacă înainte se participa la diverse conferințe de presă unde oamenii politici erau obligați să vină și se încingeau dezbateri adevărate, în urma cărora cei vinovați intrau în oprobriul public sau erau nevoiți să demisioneze, astăzi mediul politico-mediatic este dominat de o confuzie și o zăpăceală generală. Jurnalistul Marius Ghilezan consideră că există un pax politic între presă și forul politic datorită finanțărilor de la stat, iar patronatele nu mai au orientarea strict către audiență, ci tind mai mult să fie interesate de finanțe.

Așadar, presa s-a transformat într-un business. Există trei dimensiuni ale presei, toate fiind orientate în final către profit: presa ideatică/culturală (finanțată de către cititori prin abonamente sau de către stat), presa de business și există și funcția de educare a presei, stipendiată de diverse ONG-uri.

Disoluția presei s-a realizat odată cu moartea Clubului Român de Presă și cu prigoana jurnaliștilor și a patronilor de presă care au fost puși după gratii. „Recrutații” au fost cei care au beneficiat de protecția și sprijinul serviciilor și a instituțiilor subordonate acestora, în timp ce jurnaliștii și patronii de presă integri au avut doar de suferit.

Despre sorosismul care a infectat presa, Marius Ghilezan a dezvăluit că există 3 giganți ai presei sorosiste suferă de nefinanțare în această perioadă. Sorosismul va rămâne puternic în 2024 doar dacă va avea parte de finanțări.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background