Cum arată manualele pentru educația de gen destinate copiilor din UK? Imagini halucinante!

Postat de pe 6 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de joi a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat materia total nepotrivită din manualele de educație de gen destinate copiilor din Marea Britanie.

Există un site din Marea Britanie, becomingme.uk, unde sunt postate materiale didactice pentru copii axate pe schimbarea de gen. Copiii sunt învățați ce pronume să folosească, pentru că mai nou se poartă ca fiecare individ să-și aleagă pronumele în funcție de genul cu care se identifică. Un capitol vorbește despre schimbările corpului și se prezintă imagini cu indivizi dezbrăcați, dar pe lângă asta se exprimă clar că „organele genitale cu care te-ai născut nu-ți determină genul” și că „poți să faci o tranziție medicală dacă te-ai născut în corpul greșit”.

Am ajuns să trăim vremurile în care părinții pot fi pedepsiți pentru că nu-și lasă copiii să-și aleagă genul, „negându-le dreptul de a-și schimba genul”. Dacă cineva emite un mesaj de tipul „bărbații să rămână masculini, femeile feminine și copiii inocenți”, așa cum a făcut-o Sorana Cîrstea, deja s-a ajuns să fie catalogat un astfel de gest drept „delict de opinie”.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background