Ghilezan: Orban poate fi considerat un vizionar, în scenariul previzibil al viitorului!

Postat de pe 24 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a explorat semnificațiile discursului lui Viktor Orban de la Tușnad, explicând ce promovează și pe cine atacă.

Jurnalistul Marius Ghilezan consideră că discursul lui Viktor Orban a fost cât se poate de angajant și de copleșitor pentru români, premierul ungar declarând că România reprezintă un viitor partener apropiat al Ungariei. Dacă anul trecut Viktor Orban a pus accent mai mult pe drepturile minorităților maghiare, anul acesta premierul a încercat să creeze o punte de legătură între România și Ungaria. Pe scenariul acesta se potrivește mănușă conceptul jurnalistului Marius Ghilezan, care a propus făurirea unei confederații româno-maghiare – proiect ce-ar putea pune capăt diferendului dintre cele două state pe tema Transilvaniei. La fel cum pe aceeași linie se pliază și partea discursului lui Viktor Orban care face apel la solidaritatea creștinilor împotriva anormalității impuse cu forța din Occident.

Discursul lui Viktor Orban de anul acesta s-a axat pe perspectivele sumbre ale trădării Uniunii Europene. Totodată, primul ministru maghiar a vorbit despre viitorul comun al unei altfel de Europe. Discursul lui Viktor nu trebuie interpretat ca un atac la adresa americanilor. Nu trebuie neglijat faptul că Viktor Orban a fost unul dintre primii bursieri Soros, a lucrat în parteneriat cu Departamentul de Stat timp de zeci de ani, având conexiuni cu majoritatea liderilor republicani importanți, și fiind, așadar, foarte pregătit pentru ceea ce se preconizează că va urma în SUA, dar și pentru iminenta dominație chineză.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background