Ghilezan: Moldova e țară-experiment, dar cei ce-o tutelează nu o mai pot sponsoriza

Postat de pe 29 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-au atins mai multe subiecte importante, printre care se numără și situația actuală a Republicii Moldova, țărișoară ce și-a sărbătorit independența pe 27 august într-un mod… atipic.

„Sâmbătă dimineață (27 august), de ziua națională (a Republicii Moldova), s-au postat câteva comunicate de la guvern care erau colorate în steagul LGBT și în mijloc aveau o inimă neagră. Se spunea acolo ‘O țară mică cu o inimă mare‘. În plus, exclusivitatea este că singurul politician român care a petrecut cu Maia Sandu sâmbătă seara la Ungheni este Emil Boc. Cele trei femei de la conducerea Republicii Moldova nu au mai fost îmbrăcate în ie, ca anul trecut, și a lipsit și cocarda tricoloră. S-a sărbătorit Ziua Independenței fără tricolor este contextul oferit de Cozmin Gușă în preambulul discuției propriu-zise.

„1. Românii nu știu când este Ziua Națională a Republicii Moldova.

2. Ion Iliescu a avut șansa istorică să facă unirea în 1991 și nu era pregătit.

3. Este primul exemplu când autoritățile de limba română prezintă public obediența față de Bruxelles.

Iată că Maia Sandu s-a pus preș, s-a făcut colac în slujba noii unde progresiste a lumii. Îmbinarea nefastă între inima neagră și curcubeu are o simbolistică teribilă. Prin asta au arătat cât sunt de umili față de Bruxelles, care se uită la moldoveni ca la niște milogi, răspunde jurnalistul Marius Ghilezan.

Viitorul Republicii Moldova

„România a fost un experiment cu anti-corupția, deci noi am fost primii ca ‘test de laborator‘. Moldova e mai pe față; rețeaua Soros e mai pe față. Nu e un experiment, ci o umilință maximă față de un stat care se sprijină pe cârje. Prin steagul curcubeu al ordinului LGBT-bruxellez s-a demonstrat că autoritatea este ucigașă de simboluri, poate mai cruntă decât în România, pentru că acolo rezistența socială este inexistentă”, explică Marius Ghilezan.

„În primul rând este falimentul României în Basarabia și după aceea putem vorbi de troienii de la rețeaua Soros. România este vinovată pentru tot ce se întâmplă la Chișinău și pentru decrepitudinea vieții politice. Moldova va rămâne fără sprijinul german”, declară Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background