Romoșan: Nu are cine să preia azi curentul naționalist-suveranist uriaș din România

Postat de pe 29 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Luni, 29 august, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost analizat mediul politic intern prin prisma ofertei electorale de tip suveranist, dar și ce personalități și partide se înscriu pentru voturile celor aproximativ 60% dintre români ce au aspirații de tip naționalist.

Întrebat cum de 60% dintre români preferă naționalismul și suveranismul, prestigiosul analist Petru Romoșan răspunde: „Nu e numai în România asta. E și în Franța, și în Germania, Spania etc. în Italia, dreapta naționalist-suveranistă are șanse mari de a câștiga la alegerile din septembrie. E meritul UE, care a iritat popoarele și națiunile. E meritul decăderii imperiului american, care forțează ajutorul pentru Ucraina.

„Forțajele din partea șefilor imperiului american au retrezit acest curent naționalist-suveranist în statele europene”, este afirmația pe care o face Cozmin Gușă pentru a întări ideea precedentă.

Situația din România

„Lumea a aflat că Băsescu a fost ales în condiții dubioase, că a fost impus. Lumea a aflat același lucru și despre Iohannis. A fost impus încă și mai vizibil și mai brutal generalul Ciucă, care n-a fost ales niciodată de nimeni”, arată Petru Romoșan.

„George Simion poate fi comparat cu Corneliu Vadim Tudor și cu Corneliu Zelea Codreanu, la un nivel mult mai diminuat. Spre deosebire de Vadim Tudor, Simion are o prestație nițel mai decentă. George Simion nu prea înțelege împărțirea lumii de astăzi în lumea A și lumea B”, evidențiază Romoșan. Cozmin Gușă adaugă: „La români, se fabrică lideri apartenenți curentului naționalist, dar care tot sunt complet controlabili”.

Care ar fi dovezile că cineva face o politică suveranistă? Sunt două argumente simple: ieșirea din UE și din NATO. Eu n-am auzit niciun suveranist să vorbească franc despre raportarea la UE, dacă ei vor sau nu vor să mai rămână în UE. Acesta e baremul absolut. Nu văd cum ar putea fi George Simion suveranist sau naționalist”, concluzionează Petru Romoșan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background