Ion Spânu: ceea ce a făcut George Simion la Măciuca este de apreciat

Postat de pe 29 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Luni, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ion Spânu a avut o intervenție specială cu scopul de a prezenta detaliile mai puțin mediatizate despre nunta lui George Simion, la care a participat în week-end-ul 27-28 august.

Așa cum v-am spus săptămâna trecută, am participat la nunta lui George Simion, dar am preferat să nu merg la masa invitaților. Am vrut să văd ce este cu cei 10.000 de oameni. La Măciuca au fost două manifestări separate: nunta omului, unde nu a avut acces presa, și, în cealaltă parte, mai în vale, cam la 1 km distanță, petrecerea câmpenească”, prezintă Ion Spânu.

„Organizarea a fost fenomenală, fără securitate, ci doar din voluntarii pe care i-a avut AUR. Au fost brățări de diferite culori pentru acces la diferite zone. M-am dus în vale, printre oameni, pentru că am vrut să văd care este pulsul real al lucrurilor. Am fost în zona cu corturi. Erau corturi pe județe, pe regiuni. Deci, erau niște spații deja amenajate în care oamenii din diverse regiuni veniseră cu produse specifice zonei lor pe care le dădeau tuturor celor care treceau pe la cortul lor, gratis”, relatează jurnalistul Ion Spânu.

Asta a fost atmosfera generală, o întâlnire între oameni din diverse regiuni, fiecare îmbrăcat în portul specific zonei de unde venea. Oamenii se distrau, mâncau, se simțeau bine. Cu toate acestea, ceea ce a surprins în această zonă a fost bunul simț care a dominat atmosfera, subliniază Ion Spânu.

Există un substrat politic al nunții lui George Simion?

„De ce să-l înjuri pe George Simion pentru evenimentul de proporții pe care l-a făcut dacă au fost și alți oameni politici care au organizat nunți prin Italia sau alte locuri și nu au fost batjocoriți. George Simion a respectat tradițiile românești”, atrage atenția Ion Spânu.

„George Simion a riscat enorm, pentru că dacă la această nuntă veneau 200-300 de oameni era un rateu teribil. Dar, George Simion s-a văzut înconjurat de mii de oameni care-i transmiteau sentimente de simpatie. Că va câștiga electoral nu am nicio îndoială, dacă nu va face vreo prostie de acum încolo, explică Ion Spânu.

„Ce-am văzut ieri la Măciuca a fost o manifestare excepțională în care portul popular, muzica populară, mâncarea și băuturile din diverse zone au fost în prim plan și s-au bucurat de o popularitate extraordinară. Bravo, George Simion”, afirmă Ion Spânu în concluzia emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background