Ghilezan: În Ucraina e „începutul sfârșitului” regimului Zelenskiy!

Postat de pe 4 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre situația limită ce se creează la Kiev prin atitudinile anti-Zelenskiy și perspectiva intrării țării în vrie politică.

Tabloul momentului prezintă Ucraina, o țară răsfățată de Occident și ajutată necondiționat până de curând, părăsită de Occident și de aliații săi, lăsată în ghearele rușilor. Oficialii americani au declarat astăzi că SUA se află într-o criză majoră și nu mai au bani să susțină Ucraina în războiul ei cu Rusia. Comandantul armatei ucrainene a demarat negocieri de pace cu rușii, pe la spatele președintelui Zelenski. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, l-a luat la rost pe președintele ucrainean, spunând că acesta va plăti pentru greșelile sale din timpul războiului. Ruslan Stefanchuk, purtătorul de cuvânt al Radei Ucrainei, a recunoscut că există o tensiune între armată și guvern.

E limpede, așadar, că în Ucraina a început declinul lui Zelenski. „Volodymyr Zelenski și-a distrus propria țară! Nu mai contează câte miliarde de dolari are puse deoparte în străinătate. Din sursele mele, am aflat că există o cerere ca Zelenski să fie lăsat în viață și să fie predat armatei israeliene. Principalul interesat ca Zelenski să rămână în viață este chiar Putin. El trebuie protejat de către serviciile secrete rusești ca să nu cadă pradă vreunui asasinat strategic”, a punctat jurnalistul Marius Ghilezan.

Există pericolul declanșării unui război civil, având în vedere cât de multe arme se află pe teritoriul Ucrainei. Dacă luptele politice vor degenera în lupte de stradă, Ucraina ar putea avea nevoie inclusiv de intervenția KFOR, organism militar al ONU destinat protejării păcii. Dacă Ucraina nu se așază la masa negocierilor în vederea adoptării unui „Tratat Minsk 3” sau chiar în vederea restabilirii regatului istoric polonezo-lituanian, atunci haosul va pune stăpânire pe țară. O astfel de situație nu ne avantajează deloc țara, mai ales având în vedere faptul că avem cea mai lungă graniță cu Ucraina, însă Marius Ghilezan consideră că nu vor fi desfășurate atentate pe teritoriul României.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background