Ghilezan: Comasarea alegerilor se face din 2 motive. Frica de AUR și salvarea PNL de la dezastru!

Postat de pe 29 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre starea partidelor politice și comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, procedură neconstituțională, dar folosită de PSD-PNL ca stratagemă electorală.

Zilele acestea, coaliția de guvernare va lua o decizie definitivă cu privire la comasarea alegerilor. Se consideră că o astfel de stratagemă politică ar salva PNL-ul de la distrugere și că ideea a apărut ca urmare a presiunilor lui Klaus Iohannis. Ludovic Orban, fost lider liberal, a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decizia de comasare a alegerilor, dacă aceasta va fi înaintată în urma ședinței. Mandatele aleșilor locali se pot prelungi constituțional, însă nu se pot scurta; prin urmare, este imposibilă și neconstituțională organizarea alegerilor înainte de expirarea mandatelor primarilor și consilierilor locali.

„Firavul corp liberal își caută orice soluție să-și antreneze și să-și trimită la luptă armia de cavaleri, cei aproape 1.300 de aleși locali, singurii combatanți apți în arena de luptă, pentru că restul sunt pe la București, pe la Bruxelles, prin Parlament, dormitează și n-au forță, chiar dacă sunt conduși de către un militar de carieră. Mai mult decât atât, partidele din establishment, PSD și PNL, se tem să nu treacă AUR-ul pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a explicat Marius Ghilezan.

PNL-ul ar trebui să-și consolideze o strategie de recâștigare a electoratului său fidel, în loc să intre în cârdășie cu PSD pentru a comite o nouă ilegalitate care nu va face altceva decât să toarne și mai mult gaz pe foc, indignând și revoltând masele.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background