Ghid de manipulare în presă: propagandă pentru filantroape buzate, escorte și lgbt-iști

Postat de pe 25 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a comentat pe marginea unui subiect ce prezintă „un scurt ghid de manipulare și neprofesionalism în presă”, arătând cum ‘jurnaliștii‘ zilelor noastre publică analize amănunțite pe pseudo-teme și mint cu nerușinare populația.

Deși există și câteva surse valoroase de știri la noi în țară, există totuși și câteva site-uri foarte populare în România care servesc publicului prostii pe pâine. Problema e că toată lumea le citește și nu îi sancționează nimeni pentru dezinformare, exagerare sau pentru alte greșeli pe care le comit și care demonstrează clar cât de neprofesioniste sunt astfel de site-uri.

Un site de acest tip este WOWBiz care a publicat un articol intitulat ‘Secretul pe care Denisa Filcea l-a dezvăluit după 20 de ani. Nu a spus până acum public ce s-a întâmplat în copilăria ei: „Aveam şapte ani când tatăl meu a venit într-o seară acasă cu o fetiţ㔑. Pentru cine nu o cunoaște pe această distinsă doamnă (mai nimeni), Denisa Filcea este soția lui Flick, marele ‘poet‘ contemporan care a apărut pe la diverse posturi de radio și care este popular pe internet. „Sunt niște articole de PR și ni se explică cât e ea de generoasă, dar ea nu are nicio meserie… În articol zice că ea a crescut într-o familie care a învățat-o să ajute oamenii și e o știre că a venit acasă cu o fetiță taică-su. Asta e o femeie care postează și dacă merge până la piață, dar n-a postat nimic cu sora ei vitregă. O ridică în slăvi un editorial dintr-ăsta laudativ marca WOWBiz, cât de bună e ea cu sora ei… PROPAGANDĂ”, a comentat Andrei Gușă, evidențiind astfel falsitatea și păcăleala pusă în ‘pagină‘.

Unica, un alt site de profil, scrie despre aceeași Denisa Filcea că ‘a decis să nu-și mai doneze hainele. „Ce nu mai am nevoie, vând.” Ce a determinat-o să ia această decizie?‘. Întrucât toată lumea s-a săturat de astfel de știri propagandistice și fără fond, Andrei Gușă vine cu un comentariu destul de dur la adresa acestor site-uri: „Deci voi o faceți pe doamna asta filantroapă, nu știu ce interese aveți cu ea, dar voi vă dați seama că doamna asta n-are meserie, n-are nicio sursă de venit… De unde să doneze? Nu se poate să continuați să prostiți populația! Facem știri despre filantroape buzate care n-au nicio sursă de venit…”.

sursă: evz.ro

Evz.ro prezintă cum o altă vedetă din România, o doamnă trecută de prima tinerețe, vrea să facă bani pe un site dedicat adulților. Este vorba despre Mariana Moculescu, fosta soție a lui Horia Moculescu. „Deja devine o normalitate de la o săptămână la alta. Toată lumea acum nu mai poate să muncească undeva normal; dacă rămânem cumva în pană financiară, gata, mergem pe site-uri pentru adulți…”, a afirmat Andrei Gușă, arătând că se creează un trend, o modă din a apela la această soluție înjositoare.

sursă: BBC

Și, colac peste pupăză, toată presa scrie știri despre mișcarea LGBT și cum a rămas această minoritate fără glas la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Germanii protestează că nu sunt lăsați să poarte sigla cu „one love”. Danemarca și mai multe alte echipe amenință că părăsesc FIFA din același motiv. „Nu se vorbește despre fotbal nimic, toate știrile sunt cu LGBT-ul… Îi acceptăm, dar ar fi frumos să se vorbească mai mult de fotbal, că majoritatea cetățenilor de-aia se uită la Campionat, pentru sport în sine”, încheie Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background