Germania a adoptat legea de autoidentificare a genului care permite părinților să schimbe sexul de pe documentele copiilor lor încă de la naștere

Postat de pe 24 aprilie 2024

Parlamentul german, Bundestag, a adoptat pe 12 aprilie una dintre cele mai ample legi de autodeterminare a genului din lume, în ciuda protestelor militanților pentru drepturile femeilor. Actul de autodeterminare (SBGG) stabilește „identitatea de gen” ca o caracteristică protejată și permite părinților să schimbe sexul de pe documentele copiilor lor încă de la naștere, scrie site-ul pentru drepturile femeilor Reduxx

Sprijinit de coaliția tripartită a cancelarului Olaf Scholz și promovat și susținut de Partidul Socialist Democrat (SDP), SBGG creează, de asemenea, potențialul ca cetățenii să fie amendați cu până la 10.000 EUR pentru dezvăluirea numelui unei persoane și sexul la naștere fără permisiunea lor.

Dar, probabil, cel mai îngrijorător aspect al legii se referă la o parte din proiectul de lege care permite părinților să modifice sexul înregistrat al copiilor începând de la naștere. De la vârsta de cinci ani, permite schimbări de nume și sex dacă există „consimțământ reciproc” între copil și părinții lui.

Potrivit unei descrieri a proiectului de lege de pe site-ul oficial al Bundestag-ului, Legea de autodeterminare a fost concepută „pentru a implementa o idee de bază a Legii fundamentale, protecția identității de gen, oferind oamenilor posibilitatea de a-și schimba intrarea în funcție de gen și prenume fără discriminare.”

Continuă că, în urma unei modificări, se va aplica o „perioadă de blocare” de un an în care nu sunt permise alte modificări, deși o persoană își poate schimba numele și sexul încă o dată după trecerea anului.

Dacă părinții aleg să facă acest lucru, aceștia pot modifica informațiile de identificare ale copiilor lor încă de la naștere. SBGG prevede că acordul unui copil este necesar de la vârsta de cinci ani, iar, „de la vârsta de 14 ani, minorii o pot face singuri, dar necesită acordul tutorilor lor”.

Cu toate acestea, în cazul în care părinții refuză să ofere permisiunea legală, „o instanță de familie ar decide în funcție de interesul superior al copilului”, permițând astfel statului să anuleze dorințele părinților sau tutorilor legali.

În mod crucial, legea include o interdicție de dezvăluire care interzice numirea sexului și a fostului nume de naștere al unei persoane. Această interdicție se aplică și membrilor familiei. Oricine încalcă interdicția de dezvăluire se va confrunta cu o amendă de până la 10.000 de euro, ceea ce ar putea descuraja membrii familiei să se prezinte pentru a discuta despre modul în care schimbarea identității îi afectează.

În timpul audierii despre SBGG, doi politicieni bărbați trans-identificați au fost prezenți pentru a susține adoptarea proiectului de lege.

Tessa Ganserer și Nyke Slawik au fost alesi în Bundestag-ul Germaniei în septembrie 2021 ca reprezentanți ai Partidului Verzilor, ocupând poziții care erau rezervate reprezentării politice feminine.

În 2013, Ganserer, sub numele lui Markus, a fost ales ca membru al Landtag-ului Bavariei, reprezentând circumscripția din Franconia de Mijloc pe lista Alianței ’90/Verzi.

Un articol din 2019 publicat de Welt spune ca„Markus Ganserer a încetat să mai existe pe 12 decembrie 2018. Apoi Tessa Ganserer i-a dat hainele lui Markus unui prieten”. El a militat de ani de zile pentru a introduce politici de autoidentificare a sexului în Germania și a susținut că „penisul nu este un organ sexual masculin” și „există femei care au penis”.

În timpul unei conferințe de presă din 2019 în acel an, Ganserer a explicat cum, la vârsta de 41 de ani, a decis să înceapă să se identifice ca femeie după ani în care a furat hainele soției sale.

„La început am fost total surprins de mine. Dar am simțit imediat că sunt mai multe, nu era un fetiș, m-am simțit ca o femeie”, spunea atunci Ganserer. Se pare că a folosit facilități desemnate pentru femei înainte de trecerea legii SBGG și înainte de modificarea legală a identificării sale de la „bărbat” la „femeie”.

„Aceasta este o decizie istorică incredibil de importantă și de aceea ma bucur mult că, după atât de mulți ani de muncă grea și atât de mulți ani de așteptare, voi primi și documente de identitate oficiale în viitor care vor avea numele meu adevărat”, a spus Ganserer într -o serie de videoclipuri postate pe contul de Instagram în urma votului.

„Este timpul să punem capăt expertizelor inutil de lungi și procedurilor judiciare pentru a schimba numele ca pe o nedreptate și să respectăm în sfârșit demnitatea persoanelor trans, intersexuale și non-binare de astăzi”, a adăugat Slawik.

„Legea transsexuală” anterioară a Germaniei ( Transsexuellengesetz ), implementată în 1980, impunea persoanelor care doresc să schimbe sexul pe documentele oficiale să obțină mai întâi evaluări de la doi experți medicali „suficient de familiarizați cu problemele specifice ale transsexualismului”, pe lângă o decizie judecătorească. .

Spre deosebire de Ganserer, Slawik a început să revendice statutul de transgender la vârsta de 16 ani. Într-un interviu din 2021 pentru Zeit, Slawik descrie că locuiește într-un apartament comun cu o femeie și cumpără tampoane în încercarea de a ascunde că era bărbat. Slawik a folosit anterior insulta „TERF” – un acronim care înseamnă „feministe radicale trans-exclusionare” și este adesea folosit alături de amenințări cu violență – pentru a îsi bate joc și a insulta femeile care se opun politicilor de identitate de gen.

SBGG a fost susținut de Partidul Socialist Democrat (SPD), Verzii și Partidul Liber Democrat (FDP), precum și de Die Linke. Legea a fost respinsă de Uniunea Creștin Democrată (CDU), Alianța Sarah Wagenknecht și Alternativa pentru Germania (AfD).

Un protest care a implicat aproximativ o sută de femei a fost organizat în afara Bundestagului pe 12 aprilie, în ciuda anunțului că proiectul de lege va fi dezbătut fiind făcut pe site-ul guvernului cu câteva zile înainte – lucru pe care criticii l-au notat ca fiind neobișnuit.

Demonstrația a fost organizată de femei și grupuri pentru drepturile lesbienelor Frauenheldinnen eV , Lasst Frauen Sprechen! , LAZ Reloaded eV și Frauen Sprechen / LSquad Berlin. Protestul a fost promovat în continuare de militanta pentru drepturile femeilor, Rona Duwe, care ea însăși a fost dată în judecată pentru că a comparat mascota unei organizații transgender cu un simbol cunoscut a fi folosit de pedofili.

Vorbind cu Reduxx , Duwe a explicat că femeile care au participat se temeau pentru siguranța lor și că în timpul demonstrației, activiștii trans „le-au batjocorit” și „au râs” de ele.

„Ne temem că persecuțiile polițienești, de stat și judiciare împotriva feministelor vor crește. [Activiștii trans] devin din ce în ce mai agresivi. Unii au venit și la noi în timpul protestului nostru și ne-au batjocorit sau au râs de noi. Unul striga că toate organizațiile feministe din Germania salutau legea autodeterminarii.”

Duwe a fost depusă împotriva ei mai multe rapoarte de poliție de anul trecut pentru că a vorbit împotriva ideologiei și politicilor identității de gen. La un protest la care a participat anul trecut, încercările ei de a discuta cu proeminentul politician Sven Lehmann, care a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai legislației de autoidentificare, au fost ignorate.

Lehmann este membru al Alianței 90/Verzi, care a fost membru al Parlamentului German din statul Renania de Nord-Westfalia din 2017. De asemenea, a lucrat ca Comisar al Guvernului Federal pentru Acceptarea Diversității Sexuale și de Gen (care a fost supranumit „Comisarul Queer”) în guvernul de coaliție din 2021.

Lehmann a atras anterior critici pentru că a mărturisit într-un interviu pentru Queer.de că a folosit aplicația Grindr în timpul ședințelor din Parlament și a justificat acest lucru declarând: „Grindr este și muncă”. Ca răspuns la protestele publice, polițistul a mers pe Instagram pentru a denunta criticii drept „TERF” .

„Comisarul queer” Lehmann a ocupat o poziție de conducere într-un proiect pentru tineri finanțat de guvern care a promovat BDSM într-o publicație concepută în comun de minori. Lambda Bundesverband, o organizație care primește sprijin financiar de la Ministerul Federal pentru Familie, Vârstnici, Femei și Tineret ( Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend – BMFSFJ), a creat resurse care descriu „jocul de umilire” și „fetișurile de vârstă” în colaborare cu copii de la 14 ani.

Anul trecut, Lehmann a jucat un rol esențial în cenzura unei broșuri realizate parțial de Duwe. Resursa de informare, intitulată „Ghidul în afara cultului transgender” ( Wegweiser aus dem Transgenderkult ), a criticat „tranziția” medicală a copiilor și era destinată părinților care doresc să-și protejeze copiii de medicamentele care stopează pubertatea și de operațiile transgender.

sursă:

Reduxx


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background