George Simion: „Nu am intrat în niciun Schengen, domnule Ciolacu. Trezirea!”

Postat de pe 28 decembrie 2023

Președintele AUR, George Simion, a lansat o serie de critici dure la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a subliniat faptul că România nu a intrat încă în spațiul Schengen, contrar afirmațiilor lui Marcel Ciolacu, precizând că „surogatul” acela pe care îl tot pomenește liderul PSD privind aderarea cu spațiul aerian și maritim nu înseamnă Schengen.

„Nu am intrat în niciun Schengen, domnule Ciolacu. Trezirea! Nu știu unde sunteți, poate v-ați trezit din bețiile de după Crăciun, dar nu am intrat în Schengen. Surogatul acela pe care îl tot pomeniți cu aeroporturile, cu vasele maritime, nu înseamnă Schengen. Schengen este un drept prevăzut în tratatul nostru de aderare la UE și dumneavoastră nu v-ați făcut destul de respectat în fața partenerilor externi să impuneți respectarea tratatelor de aderare”, a declarat George Simion.

Președintele AUR a criticat și decizia lui Marcel Ciolacu de a-l demite pe secretarul de stat Mihai Dodu, șeful Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945—1989, cel care a iniţiat și respingerea cererii prim-ministrului de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989.

„L-ați dat jos pe secretarul de stat care a îndrăznit să respecte legea. El s-a recuzat și a lăsat comisia să aprecieze dacă sunteți revoluționar sau nu. Dumneavoastră probabil vă imaginați un fel de Che Guevara sau măcar un Fidel Castro. Iată că cei care au analizat dosarul dumneavoastră de revoluționar au decis că nu sunteți revoluționar autentic și la Buzău nu prea a avut loc, din nefericire pentru dumneavoastră, o revoluție. Cel mult ați revoluționat felul de a se fabrica covrigul. Așa că, domnule Ciolacu, lăsați-ne cu aceste glume proaste și apucați-vă să guvernați țara”, a spus George Simion.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background