George Simion: „Autonomie nu o să fie niciodată. Suntem un stat național, unitar, indivizibil”

Postat de pe 28 decembrie 2023

Președintele AUR, George Simion, a respins categoric ideea de autonomie teritorială în România, în cadrul unei conferințe de presă. El a subliniat că România este un stat național, unitar și indivizibil.

„Autonomie nu o să fie niciodată. Suntem un stat național, unitar, indivizibil. Nu există autonomie teritorială pe teritoriul României. Punct! Toți deputații AUR au votat pentru respingerea acestor proiecte. O să fie respinse și la Senat. Dar ni se pare că este un joc între PSD și UDMR de a stârni tensiuni etnice”, a declarat George Simion.

Președintele AUR a spus că astfel de inițiative privind autonomia sunt menite doar să ajute UDMR să treacă pragul de 5% la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, care au loc pe 9 iunie. „Astfel de glume proaste sunt menite doar pentru a trece UDMR-ul acel prag de 5% la viitoarele alegeri care au loc pe 9 iunie și sunt pentru Parlamentul European”, a adăugat George Simion.

Liderul AUR a atras atenția că „Marcel Ciolacu a încercat să îi apere pe aliații săi de la UDMR”. „A spus că niște afiliați ai UDMR au venit cu această inițiativă. Vezi domle că nu erau membri ai UDMR. Dar s-a văzut votul: toți deputații UDMR au votat și au susținut aceste proiecte de lege. Membrii UDMR sunt ținuți în funcții de subprefecți, secretari de stat, subsecretari de stat, membri la ASF, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și multe, multe altele. UDMR prin linia a doua este încă la guvernare și colaborează foarte bine cu Marcel Ciolacu”.

La rândul său, deputatul AUR, Dan Tanasă, a afirmat că „nu suntem și nu vom fi niciodată de acord cu astfel de inițiative pentru că ele încalcă, în mod evident, prevederile Constituției României. Cetățenii români care aparțin minorităților naționale beneficiază în România de toate drepturile posibile și imposibile”.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background