Gabriel Comanescu, contract fără licitație cu Romgaz

Postat de pe 9 iunie 2021

Autor: Iris Drăghicescu

În emisiunea „Raport despre economie”, cu Petrișor Peiu, s-a discutat despre înțelegerea dintre Romgaz și GSP POWER SRL.

Pe 25 august 2020 Romgaz a încheiat cu GSP POWER SRL un memorandum de înțelegere. Scopul acestuia era de a oferi cadrul necesar începerii discuțiilor dintre cele două societăți în vederea dezvoltării unor proiecte.

GSP POWER este o companie înființată în 2020 și controlată de omul de afaceri Gabriel Comanescu, proprietarul Grupului de Servicii Petroliere (GSP), cel mai mare contractor și furnizor de servicii petroliere off-shore de la Marea Neagră.

Noua sa companie construiește și operează centrale termoelectrice, cu capacități între 50 și 200 de megawați de putere instalată, la indicația și în localitățile stabilite de Romgaz. Acesta, în schimb, închiriază de la GSP POWER SRL capacitatea de producție a centralelor, în vederea producerii de energie electrică.

Romgaz, companie cu capital majoritar de stat, a contractat GSP POWER fără licitație. Ca urmare a contractului, Romgaz va închiria două centrale ce urmează să fie construite de SRL-ul lui Comanescu, înființat cu două săptămâni înainte de semnarea înțelegerii.

Emisiunea „Raport despre economie”, cu Petrișor Peiu, este difuzată pe frecvența 96,9 MHz, de luni până joi și poate fi găsită integral pe YouTube sau Facebook la Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background