Fraudă la alegerile din SUA! Mită electorală din donațiile miliardarilor!

Postat de pe 31 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Cel mai important eveniment politic al anului 2022 este reprezentat de alegerile din SUA, deja începute și în curs de desfășurare la momentul actual. În aproximativ o săptămână, pe data de 8 noiembrie, se va decide soarta SUA și, implicit, a întregii lumi, profund influențate de curentele americane. Jurnalistul român stabilit în New York, Grigore Culian, a fost invitat în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, pentru a prezenta situația la zi din America de pe perioada alegerilor.

Grigore Culian a mărturisit că a fost încă din acest week-end la vot pentru a evita aglomerația. Cu acest prilej, jurnalistul a explicat care este procedura de votare în SUA. Sunt mai mulți pași care trebuie îndepliniți înainte de votarea propriu-zisă. Grigore Culian spune că fiecare cetățean se înscrie de dinainte pe o listă de votanți, urmând ca mai apoi să se prezinte la vot cu un document de identitate. Acolo, oamenilor le este oferit un formular pe care îl completează bifând opțiunea pe care o doresc și apoi votul este înregistrat electronic.

Deși există mai multe proceduri care să prevină ilegalitățile, Grigore Culian anunță că deja au avut loc tentative de fraudă în Pennsylvania. „Este vorba de votul prin corespondență. Pennsylvania a cerut un milion de formulare, un număr care mie mi se pare ciudat și suspect. Au votat deja prin corespondență 250 de mii de cetățeni, dar nu au fost verificați, ceea ce înseamnă că există o posibilitate ca acele voturi să nu fie valide. Aceasta este o strategie care a fost folosită de democrați la alegerile din 2020”, explică jurnalistul Grigore Culian.

Întreaga situație a fost reclamată, iar guvernatorul democrat al statului Pennsylvania a spus că există întârzieri în procesarea datelor, ceea ce înseamnă, de fapt, că se va amâna verificarea identității celor 250 de mii de votanți neidentificați până după alegeri, conform spuselor lui Grigore Culian. Astfel, aceste voturi prin corespondență sunt validate ilegal, pentru că nu se cunoaște identitatea votanților și nu le-au fost verificate datele personale. „Dacă s-a întâmplat în Pennsylvania, mai mult ca sigur se va întâmpla și în alte state!”, avertizează Grigore Culian.

Fraudă finanțată masiv de bogații lumii

Cele două mari partide aflate în opoziție în SUA, cel democrat și cel republican, sunt finanțate cu sume exorbitante de către bogații lumii: George Soros, Peter Thiel, Kenneth Griffin. Asta în timp ce politicienii apelează la tot felul de tertipuri pentru a-și asigura numărul de voturi care să-i propulseze în fruntea clasamentului pentru că, nu-i așa, în război (-ul electoral) totul e permis.

Pe lângă organizarea campaniei propriu-zise, cu tot ce implică aceasta, de la închiriat stadioane pentru manifestații și până la chestiunile ce țin de logistică, banii primiți de partide merg și într-un fond special dedicat cumpărării voturilor, potrivit lui Grigore Culian. Mita electorală se practică în continuare și mai ales în cazul oamenilor nevoiași care nu sunt interesați de deznodământul alegerilor, ci doar se bucură că reușesc să pună ceva pe masă în ziua respectivă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background