Franța: ce măsuri pregătește Macron și ce fenomen a luat amploare în UE?

Postat de pe 4 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a prezentat un nou șir de detalii șocante referitoare la protestele de amploare din Franța.

Pe lângă introducerea legii marțiale, aflăm că Emmanuel Macron a decis că va sancționa familiile protestatarilor. Drept consecință a mișcărilor de stradă din Franța, iată că diverse grupuri de cetățeni dintr-o țară din Orientul Mijlociu, unii înarmați, partizani ai unor partide comuniste, încurajează continuarea protestelor în memoria tânărului omorât de poliție și susțin că francezii trebuie să plătească pentru ororile săvârșite. O altă postare, făcută de un șef al unui grup neo-nazist din Germania, spunea că trebuie protejată rasa albă și uciși toți protestatarii din Franța.

Societatea s-a polarizat mult pe fondul isteriei ce ține de political corectness, de discriminarea pozitivă, de politicile haotice privind integrarea refugiaților. Profitând de acest sentiment de vinovăție al popoarelor care au oprimat minoritățile, anumite celule deja teroriste ajung să facă haos și să subjuge o țară întreagă. S-au delimitat, așadar, două mentalități distincte, ambele extremiste: Franța își merită soarta pentru trecutul lor sau migranții care protestează trebuie deportați de unde au venit.

„Atâta timp cât există interese pentru resursele din țările refugiaților și prin mijloace mai mult sau mai puțin vizibile regiunile de acolo sunt destabilizate și nu se pot autoguverna, o să tot plece oameni de acolo și nu poți nici să-i dai afară din țară după ce tu, Franța, Germania etc., v-ați făcut o politică de stat din primirea și întreținerea refugiaților”, a punctat jurnalista.

Urmează ca globalismul să fie înlocuit de un naționalism extrem, mărturie stând întoarcerea la 180 de grade a lui Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, care a început să militeze împotriva migrației, ceea ce e șocant, pentru că tot el susținea că Polonia trebuie să primească câteva sute de mii de refugiați fără ca polonezii să fie întrebați în prealabil.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background